EKT: Αναμένεται να αφήσει αμετάβλητα τα κύρια επιτόκια του ευρώ, QE

14:27 8/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αναμένεται να αποφασίσει σήμερα να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια παρέμβασης και τον ρυθμό αγοράς περιουσιακών στοιχείων του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς.

Ομως, είναι πιθανόν να σηματοδοτήσει κάποια αλλαγή στη νομισματική πολιτική στο μέλλον, με την αφαίρεση της φράσης περί ύπαρξης κινδύνου επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Η ανοδική αναθεώρηση του ρυθμού

ανάπτυξης στην Ευρωζώνη το 1ο τρίμηνο σε συνδιασμό με τις υποτονικές πληθωριστικές πιέσεις ενισχύουν αυτό το ενδεχόμενο.

Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) αναθεώρησε σήμερα ανοδικά στο 0,6% τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης για το πρώτο τρίμηνο του 2017 από 0,5% που ήταν η πρώτη εκτίμηση. Επίσης, αναθεώρησε ανοδικά τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης στο 1,9% από 1,7%.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι τόνισε την προηγούμενη εβδομάδα ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου πώς είναι ακόμη απαραίτητη μια «εξαιρετική ποσότητα νομισματικής στήριξης«.

Keywords
Τυχαία Θέματα