«Γόρδιος δεσμός» το λιμάνι της Αλύπας

13:47 8/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη σημερινή συνάντηση του Δημάρχου με την Υπουργό Τουρισμού εναποτίθενται πλέον οι ελπίδες για την διευθέτηση έστω και προσωρινά των προβλημάτων χρήσης του λιμανιού της Αλύπας. Χθες πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο ακόμη μια σύσκεψη για το θέμα, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τις περιοχές του πρώην Δήμου Παλαιοκαστριτών Γιώργος Ραιδεστινός υπογράμμισε ότι όλα τα προβλήματα

θα εξασθενίσουν μόνο αν συνεννοηθούν μεταξύ τους, οι ιδιοκτήτες των επαγγελματικών σκαφών, πράγμα που φαίνεται δύσκολο διότι ακόμη αλληλοκαταγγέλονται.
Σύμφωνα με τον κο Ραιδεστινό, το βασικό πρόβλημα που είναι η αδειοδότηση του λιμανιού φαίνεται δύσκολο να επιλυθεί διότι καθυστερούν οι μελέτες. Ο Δήμαρχος στις συναντήσεις του σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού θα προσπαθήσει να επιλύσει τεχνικά θέματα ώστε να εκδοθεί έστω και προσωρινά άδεια λειτουργας τουριστικού λιμένα ίσως για ένα μέρος του λιμανιού της Αλύπας.
Πάντως στο δελτίο τύπου του Δήμου αναφέρεται με σαφήνεια ότι «Ο Δήμαρχος αφού επεσήμανε ότι το “χαρτί” της συμβιβαστικής λύσης έχει καεί, για άλλη μια φορά έκανε έκκληση για συνεργασία όλων αυτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή» και αναζητά «πολιτική λύση για το μεσοδιάστημα μέχρι την αδειοδότηση του λιμανιού και την εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας του».

Keywords
Τυχαία Θέματα