3η ημέρα αποχής των παιδιών στη Βόλβη – Οι γονείς ζητούν ενημέρωση

12:47 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης ενημέρωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης για την απόφαση γονέων του δημοτικού σχολείου Προφήτη Βόλβης να απέχουν τα παιδιά τους από τα μαθήματα, εξαιτίας της φοίτησης παιδιών προσφύγων στο σχολικές αίθουσες του σχολείου, κατά τις απογευματινές ώρες.

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας κοινοποιήθηκε και επιστολή πενταμελούς επιτροπής γονέων, καθώς ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν υφίσταται

πια ύστερα από σειρά παραιτήσεων.

Η επιστολή, έχει τον τίτλο «Αποχή από το σχολείο λόγω προσφύγων» και κοινοποιείται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, και στον Δήμαρχο Βόλβης.

«Αποφασίσαμε την αποχή των παιδιών μας από τα μαθήματα ως διαμαρτυρία της φοίτηση των παιδιών των προσφύγων στο σχολείο», αναφέρεται στο κείμενο της επιστολής και προτείνουν να πάνε τα παιδιά σε γειτονικό σχολείο, το οποίο δε λειτουργεί.

Σχολάζοντας την επιστολή ο κ. Ανανιάδης είπε ότι γίνεται επίκληση λόγων υγιεινής, που δεν υφίστανται και έλλειψη ενημέρωσης που επίσης δεν στέκει ως επιχείρημα, διότι και ο δήμαρχος και όλοι οι δήμαρχοι είχαν ενημερωθεί για τα σχολεία που είναι υποψήφια για να λειτουργήσουν οι ΔΥΕΠ.

Σήμερα, στην πρωινή βάρδια του σχολείου πήγαν 32 μαθητές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Ενωση Γονέων νομού Χίου: συζήτησε για τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, λείπει η ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα