Συναυλία του Hior Chronik στα 51α Δημήτρια

12:35 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O Hior Chronik (Γιώργος Παπαδόπουλος) ξεκίνησε να δουλεύει ως παραγωγός στον Jazz Fm και ως συντάκτης σε διάφορα μουσικά περιοδικά αρχές δεκαετίας του ‘90. Αλλά μόλις πριν από 7 χρόνια άρχισε να πειραματίζεται με τη δημιουργία της μουσικής εστιάζοντας κυρίως στον κινηματογραφικό ήχο.

Η μουσική του στηρίζεται στο πιάνο και τα μακρόσυρτα μελαγχολικά ηχοτοπία, που διαμορφώνουν έναν ήχο πέρα από εκφραστικές δεσμεύσεις. Και πώς αλλιώς, αφού, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος σχετικά με τις καθοριστικές επιρροές του, αυτές περιλαμβάνουν

«από John Coltrane, Τarkovsky, Ηλία Πετρόπουλο και Debussy, μέχρι την καλοκαιρινή μοναξιά της γειτόνισσάς μου στο μπαλκόνι της και τα λυπημένα πρόσωπα όλων όσων αγνοούν τη λύπη τους».

Η πρώτη του κυκλοφορία «I’m a Tree» έφερε την ετικέτα της καναδέζικης εταιρείας «Les Enregistrements Variables». Πριν τρία χρόνια κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο «Unspoken Words» για λογαριασμό της «mu:nest label», στο οποίο μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες με τους Akira Kosemura, Natalie Beridze/Tba, Aaron Martin, R. Doering. Είναι μέλος των «Pill-Oh» και το 2012 κυκλοφόρησε για λογαριασμό της «Kitchen.Label» το άλμπουμ «Vanishing Mirror».

Τον περασμένο Μάιο κυκλοφόρησε η νέα προσωπική του δουλειά με τον τίτλο «Taking the Veil» («Kitchen.Label») και η οποία περιέχει συνεργασίες με τους Field Rotation, Sophie Huchings, Familiar Trees, Yoshida Yashusi. Επιπλέον, εξαιρετικές κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό γράφτηκαν για τις συνεργασίες του με τον Arovane («Strange Isolate Places») στο άλμπουμ «In Between» και το Μιχάλη Δέλτα («Sun Sea Sky Records»). Σημειώστε ότι μέσα στο φθινόπωρο πρόκειται να κυκλοφορήσει το 4ο προσωπικό άλμπουμ του και πάλι από την «Kitchen.Label», όπου αυτή τη φορά απόλυτος κυρίαρχος θα είναι ο ήχος του πιάνου και θα πλαισιώνεται από ένα βιβλίο με τις φωτογραφίες.

Στο live των «51ων Δημητρίων» θα τον συνοδεύσει στο πιάνο η Δάφνη Κοτσιάνη.

Ώρα έναρξης 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 7€, 10€. Προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας.Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στα NEW MEDIA EΡΤ3 εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα