Aλεξανδρούπολη: Δ. Κλάδης «Το βαρέλι των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει πάτο εάν δεν υψωθεί ένας φράχτης από τους ίδιους τους εργαζόμενους»

11:40 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συλλαλητήριο μπροστά στο δημαρχείο διοργανώνει την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 7μμ στην Αλεξανδρούπολη, το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εργαζομένων « Η Ενότητα» απαιτώντας να μπεί για συζήτηση και ψήφιση στη βουλή το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων για τα εργασιακά, το οποίο ανακοίνωσαν εχτές κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Όπως αναφέρουν στην πρόταση νόμου που έχουν επεξεργαστεί καταργούνται όλες οι αντεργατικές

διατάξεις που περιέχονται στους νόμους που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια με τα τρία μνημόνια. Διασφαλίζονται πλήρως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αποκαθίσταται ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ. Καταργείται η απαράδεκτη διάκριση για τα νέα παιδιά που μπαίνουν στη δουλειά. Οι όροι των κλαδικών συμβάσεων επανέρχονται στα επίπεδα πριν το 2012 ως βάση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. κ.ά.

«Το βαρέλι των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει πάτο εάν δεν υψωθεί ένας φράχτης από τους ίδιους τους εργαζόμενους,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και εργαζομένων «η ενότητα» Διονύσης Κλάδης και κάλεσα τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο στις 17 Οκτωβρίου και μάχη ,ώστε κανείς να μην εργάζεται χωρίς ΕΣΕ, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα