2ος Ορεινός Αγώνας Κρυόβρυσης Ολύμπου

14:55 8/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυόβρυσης Ελασσόνας σε συνεργασία με το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνει την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 τον 2ο Ορεινό Αγώνα τρεξίματος 20 χιλιομέτρων(9.30 πμ.) στην περιοχή της Κρυόβρυσης Ολύμπου / αγώνα 5 χιλιομέτρων (9.45 πμ.) με ονομασία Pouliana Trail καθώς και παιδικό αγώνα 1000 μέτρων(9.00 πμ.) για τους μικρούς.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει από την κεντρική πλατεία της Κρυόβρυσης ενώ κατά τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει υποστήριξη των αθλητών (Θα υπάρχουν 4 σταθµοί τροφοδοσίας απ΄όπου

οι αθλητές θα µπορούν να προμηθευτούν νερό, κόκα κόλα, ξηρούς καρπούς, φρούτα εποχής και ενεργειακά σνακ).

Στη σημασία των αγώνων που σκοπό έχουν να αναδείξουν τη Θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου και το δρομικό κίνημα αναφέρθηκαν τόσο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός όσο και οι υπόλοιποι ομιλητές.

Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας κ. Αποστόλης Γούλας ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους στηρίζουν την συγκεκριμένη διοργάνωση, από τον μεγάλο χορηγό( PFS Παπαγεωργίου Food Service ABEE) την περιφέρεια Θεσσαλίας και τους εθελοντές.

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Ματθαίος Ρίζος ο οποίος παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του αγώνα, τονίζοντας ότι «ο αγώνας είναι 20χιλ. με συνολική υψομετρική διαφορά περίπου τα 800μ. Η διαδρομή είναι 16χιλ. δασικός δρόμος μέσα στο βουνό, 3χιλ. μονοπάτι και 1000μ. άσφαλτο. Το υψόμετρο του αγώνα ξεκινάει από 1050μ. που είναι το χωριό (Κρυόβρυση) και φτάνει μέχρι 1250 μέτρα».

Ακολούθησε η τοποθέτηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού ο οποίος επεσήμανε ότι « την Κυριακή 13 Αυγούστου στην Κρυόβρυση Ολύμπου ένας μεγάλος αγώνας, 20χλμ, 5χλμ, 1χλμ. Ένας αγώνας στον οποίο όλοι μπορούν να συμμετέχουν, να χαρούν και να γνωρίσουν τα οφέλη του αθλητισμού. Εμείς στηρίζουμε το δρομικό κίνημα και αγώνες όπως αυτός, γιατί ο αθλητισμός αγγγίζει όλους μας, είναι φιλοσοφία ζωής, μια διέξοδος στα αδιέξοδα της εποχής, που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν τον αγώνα, χορηγούς, εθελοντές, τοπικούς παράγοντες, συλλόγους και ευχόμαστε να γίνει ένας ωραίος αγώνας».

Στη συνεντευξη τύπου παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Θανάσης Παιδής, ο εκπρόσωπος της εταιρείας PFS Παπαγεωργίου Food Service ABEE κ. Ακης Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρυόβρυσης και η πρόεδρος της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ανδρομάχη Τσανά.

Αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυόβρυσης Ελασσόνας απένειμε τιμική πλακέτα στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για την στήριξη του στον αγώνα και στον αθλητισμό. Την απονομή έκανε το μέλος της διοίκησης του Συλλόγου ο κ. Θανάσης Ζιώγας. Τέλος να σημειωθεί ότι στους τρεις πρώτους άνδρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες θα απονεμηθεί κύπελλο και αναμνηστικά δώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα