Στ. Κοντονής: Ρυθμίσεις και λύσεις κυβέρνησης για την προστασία των πολλών

14:52 8/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η κυβέρνηση της Αριστεράς δίνει οριστική λύση στη διαχείριση κόκκινων δανείων συνολικού ύψους 1,75 δισ. ευρώ που είχαν λάβει 82.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι από την πρώην Αγροτική Τράπεζα», όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει, ο υπουργός, «μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων δίδεται η ευκαιρία στους οφειλέτες – επιχειρηματίες να ρυθμίσουν τα συνολικά χρέη τους

ταυτόχρονα προς όλους τους πιστωτές τους, δηλαδή, τις τράπεζες, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους ΟΤΑ, τους προμηθευτές και τους λοιπούς ιδιώτες. Βασική επιδίωξη είναι να δοθεί η ευκαιρία σε βιώσιμες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμών αλλά και σε αυτές που βρίσκονται σε κατάσταση επαπειλούμενης αδυναμίας, να ελαφρυνθούν. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν όλες οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως µεγέθους, εταιρικού τύπου ή ύψους κύκλου εργασιών με ελαστικά κριτήρια ένταξης».

Στον επίλογο της δήλωσης ο κ.Κοντονής υποστηρίζει ότι, «η κυβέρνηση της Αριστεράς υλοποιεί με σοβαρότητα το πρόγραμμά της και τις υποσχέσεις που έδωσε στο λαό επανεκκινώντας τον έναν μετά τον άλλον όλους τους τομείς της οικονομίας. Μέσα σε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον προστατεύει στην πράξη την πλειοψηφία της κοινωνίας, εγκαταλείπει τις καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που εφαρμόζονταν για πολλές δεκαετίες και ανοίγει νέους δρόμους με γνώμονα τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων».

Keywords
Τυχαία Θέματα