Συνέλευση ξενοδόχων Λαγανά για σκουπίδια- δυσφήμιση περιοχής -εκλογές

14:45 8/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου ξενοδόχων Λαγανά, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 5 Αυγούστου, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση του οργάνου, συζητήθηκαν τα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί, της δυσφήμισης της περιοχής του Λαγανά και, τέλος, το θέμα των εκλογών του συλλόγου, σε συνδυασμό με την πρόταση για την δημιουργία της ομοσπονδίας ξενοδόχων Ζακύνθου.

Όπως γνωστοποιεί ο σύλλογος μετά τη συζήτηση που διεξήχθη αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

«Σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τα μέλη ενημερώθηκαν

για όσα συζητήθηκαν στην σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη 3/8/2017 στο Δήμο Ζακύνθου και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι, ώστε να επισπευτεί το νέο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των απαραίτητων έργων και να αποφευχθεί οποιαδήποτε νέα καθυστέρηση στην υλοποίηση του, ώστε ξεκινήσει η μεταφορά και επεξεργασία των απορριμμάτων στη νέα εγκατάσταση στο Λίβα, όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Επίσης, τα μέλη παροτρύνουν για συστράτευση όλων των τοπικών αρχών στην επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου και παροχή βοήθειας στο δήμο, για παράκαμψη γραφειοκρατικών εμποδίων, που θα οδηγήσουν το νησί για μια ακόμη φορά, στην τραγική κατάσταση που αντιμετωπίσαμε τους προηγούμενους μήνες. Το θέμα των σκουπιδιών στους δρόμους, έχει ήδη λάβει τεράστιες διαστάσεις και πρέπει να τερματιστεί οριστικά.

Άλλωστε, συμφωνούμε με την άποψη της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ πως η καθυστέρηση των έργων επιδεινώνει την περιβαλλοντική υποβάθμιση του ΧΥΤΑ και μας εκθέτει ακόμη μια φορά έναντι του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, φέρνοντας πιο κοντά την πιθανότητα επιβολής ημερησίου προστίμου.

Τα μέλη του συλλόγου συζήτησαν την ανάγκη διερεύνησης τρόπων για την ενεργή υποστήριξη και συμμετοχή των πολιτών για την επίτευξη του στόχου.

Σχετικά με τα προβλήματα της περιοχής του Λαγανά, όλα τα μέλη ομόφωνα συμφώνησαν ότι, γεγονότα και ενέργειες που λαμβάνουν χώρα στα 300 μέτρα του κεντρικού δρόμου, δεν μπορεί πλέον να συνεχίσουν να σφραγίζουν και να αμαυρώνουν την εικόνα του τουριστικού προϊόντος του Λαγανά και ολόκληρης της Ζακύνθου, απαξιώνοντας την ως τουριστικό προορισμό ακυρώνοντας τις προσπάθειες των επιχειρηματιών ξενοδόχων της περιοχής.

Ο Σύλλογος Ξενοδόχων αποφάσισε να απευθυνθεί άμεσα με ενέργειες, συζητήσεις και συναντήσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες, φορείς, αρχές και κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να παρθούν οριστικές συλλογικές αποφάσεις.

Στόχος και όραμα όλων, είναι η περιοχή του Λαγανά να αναβαθμιστεί ποιοτικά και οικονομικά και να αναδεικνύεται για τις φυσικές ομορφιές, την ποιότητα των υπηρεσιών και όχι να γίνεται κεντρικό θέμα στα ελληνικά και παγκόσμια ΜΜΕ για τέτοια περιστατικά.

Αναφορικά με το θέμα των εκλογών, αποφασίστηκε η διενέργεια εκλογών πριν το τέλος της τρέχουσας τουριστικής περιόδου και η τροποποίηση του καταστατικού, για να συμπεριληφθούν οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις, που θα καλύπτουν οποιαδήποτε μελλοντική εξέλιξη, σχετικά με το συλλογικό όργανο εκπροσώπησης των ξενοδόχων Ζακύνθου.»

Keywords
Τυχαία Θέματα