Ζάεφ: Δέχθηκα Βόρεια Μακεδονία όταν ο Τσίπρας αναγνώρισε μακεδονική ταυτότητα

15:15 28/3/2019 - Πηγή: Aixmi

O πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ αποκάλυψε ότι δέχθηκε να ονομαστεί η χώρα του Βόρεια Μακεδονία και στο εσωτερικό, όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε τη «μακεδονική ταυτότητα». Η είδηση βγήκε στη διάρκεια της τηλεμαχίας του με τον ηγέτη της εθνικιστικής αντιπολίτευσης (VMRO) Κρίστο Μίτσοσκι.

«Η επιγραφή της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής ταυτότητας» λάμπουν

στον ΟΗΕ, όπου καταχωρήθηκαν χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Η «μακεδονική γλώσσα» είναι η γλώσσα των «Μακεδόνων» στην Αυστραλία, την Αμερική, στον Καναδά, την Ελβετία, τη Γερμανία και κανείς δεν την αμφισβητεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μίτσοσκι τον πίεσε να απαντήσει αν στην Ελλάδα ζουν «Μακεδόνες» και ποιες γλώσσες ομιλούνται στην ελληνική Μακεδονία. Απέφυγε, όμως, να απαντήσει, λέγοντας: «Δεν θα παρασυρθώ από τον κ. Μίτσκοσκι ώστε να έρθω σε αντιπαράθεση με την Ελλάδα».

Σε άλλο σημείο της συζήτησης αποκάλυψε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δεχθεί την πρότασή του για ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν», αλλά έκανε πίσω λόγω των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης.

Ο Μίτσκοσκι, από την πλευρά του, απέφυγε να απαντήσει για τη στάση που θα τηρήσει έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε περίπτωση που το κόμμα του έρθει στην εξουσία.

The post Ζάεφ: Δέχθηκα Βόρεια Μακεδονία όταν ο Τσίπρας αναγνώρισε μακεδονική ταυτότητα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα