Ερντογάν σε Τραμπ: Στηρίζεις το Ισραήλ; Θα κάνω τζαμί την Αγιά Σοφιά

17:44 27/3/2019 - Πηγή: Aixmi

Κλιμακώνει τις αναφορές του στην Αγιά Σοφιά ο Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας ότι θα τη μετατρέψει σε τζαμί από μουσείο που είναι τα τελευταία 80 χρόνια. Τώρα δηλώνει πως η απόφασή του θα αποτελέσει απάντηση στην κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει το Τελ Αβίβ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, όπως και την κυριαρχία του στα υψίπεδα του Γκολάν.

«Μπορούμε να κάνουμε ελεύθερη την είσοδο στην Αγία Σοφία, αλλά μπορούμε να μη κάνουμε μόνο αυτό. Μετά τις δημοτικές εκλογές

θα επαναφέρουμε το πραγματικό καθεστώς της Αγίας Σοφίας. Τι σημαίνει αυτό; Θα αλλάξουμε το στάτους από μουσείο σε τέμενος. Αυτή την στιγμή ο Τράμπ ανακοινώνει ότι η Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα του Ισραήλ. Έτσι δεν είναι; Παραχωρεί τα υψίπεδα του Γκολάν στον κατακτητή. Θα πάρετε την απάντηση από την Τουρκία», είπε μιλώντας στην Τραπεζούντα.

Πριν από τρεις μέρες ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει το καθεστώς που διέπει την Αγία Σοφία, ώστε ο κόσμος να μπορεί να την επισκέπτεται δωρεάν. «Οι τουρίστες όλων των δογμάτων σήμερα μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν το Μπλε τζαμί που βρίσκεται δίπλα, γι’ αυτόν τον λόγο μπορούμε να ενεργήσουμε αναλόγως και με την Αγία Σοφία», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του.

The post Ερντογάν σε Τραμπ: Στηρίζεις το Ισραήλ; Θα κάνω τζαμί την Αγιά Σοφιά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα