Για κακούργημα συνεργάτης του Στουρνάρα- Συκοφαντίες, απαντά ο ίδιος

18:17 27/3/2019 - Πηγή: Aixmi

Διώκεται για κακούργημα ανώτατο στέλεχος της Τραπέζης Ελλάδος και στενός συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα, για δάνεια ύψους 800 χιλιάδων ευρώ τα οποία δεν εξυπηρετούνται, όπως γράφει η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ.

Αντιμέτωπος με κακουργηματική ποινική δίωξη για υπόθεση υψηλότατης ενδοϋπηρεσιακής χρηματοδότησης είναι τραπεζικό στέλεχος στο οποίο η Εισαγγελία Διαφθοράς καταλογίζει ότι έλαβε το 2007 δάνεια που

αγγίζουν τις 800 χιλιάδες ευρώ τα οποία φέρονται να μην εξυπηρετούνται.

Την δίωξη άσκησε ο επίκουρος Εισαγγελέας Διαφθοράς Κ. Κούτριας, που διενεργεί έρευνα για την υπόθεση της δανειοδότησης. Σύμφωνα με τη δικογραφία έχει προκληθεί ζημιά στην τράπεζα σε ποσό τουλάχιστον όσο είναι το σύνολο των τριών συνολικά δανείων. Τα αδικήματα αφορούν και τους συναδέλφους του που ενέκριναν τις επίμαχες χορηγήσεις. Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή Διαφθοράς, ο οποίος θα καλέσει σε απολογίες όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο Γεώργιος Πάσχας, διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος, απάντησε ότι ουδέποτε είχε ούτε έχει οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο, ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα.

«Σχετικά με το συκοφαντικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», του οποίου τα κίνητρα είναι προφανή και κατά το οποίο «βασικό στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος δεν πλήρωνε τα δάνειά του», δηλώνω ότι ουδέποτε είχα ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα και ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω στο ακέραιο τα νόμιμά δικαιώματά μου κατά των υπαιτίων ενώπιον των δικαστηρίων της χώρας», αναφέρει ο κ. Πάσχας.

The post Για κακούργημα συνεργάτης του Στουρνάρα- Συκοφαντίες, απαντά ο ίδιος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα