Υπό εξέταση ο ρόλος του Κοινοβουλίου στη διαδικασία του Brexit

13:16 5/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσφεύγει η βρετανική κυβέρνηση προσπαθώντας να εξασφαλίσει την ακύρωση μιας δικαστικής απόφασης που την αναγκάζει να συμβουλευθεί το Κοινοβούλιο προτού κινήσει τη διαδικασία του Brexit

Επί τέσσερις ημέρες το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει την απόφαση από το Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας με την οποία (ενεργοποίηση) θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το «διαζύγιο» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να έχει συμβουλευθεί προηγουμένως το Κοινοβούλιο.

Οι υποστηρικτές

του Brexti έχουν εξοργισθεί από αυτήν την απόφαση καθώς διαβλέπουν τρόπο να ακυρωθεί η απόφαση του 52% των ψηφοφόρων που τάχθηκαν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ.

Οι δικαστές του Ανώτερου Δικαστηρίου χαρακτηρίστηκαν εχθροί του λαού από τον βρετανικό Τύπο ενώ η ίδια τύχη αναμένει και τους 11 δικαστές της ανώτατης δικαστικής αρχής.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές Ιανουαρίου και είναι πολύπλοκη επειδή η χώρα δεν διαθέτει γραπτό σύνταγμα στο οποίο να αναφέρονται, αφήνοντας περιθώρια σε ερμηνείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα