Πετρόπουλος: Δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις

11:55 5/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Το ασφαλιστικό έχει κλείσει από πέρυσι με τη συμφωνία που υπήρξε τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος και σημείωσε πως «δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις».

Ο υπουργός επεσήμανε ότι δεν θα καταργηθεί η προσωπική διαφορά παρά τις πιέσεις που υπάρχουν για ανατροπή μετά το 2019 και υποστήριξε ότι «δεν είναι δυνατόν κάθε λίγο και λιγάκι να ανοίγουν θέματα που έχουν κλείσει».

Επιπλέον, ο κ. Τάσος Πετρόπουλος τάχθηκε εναντίον της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων επικαλούμενος

και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ενώ είπε ότι το βασικό ζήτημα στη διαπραγμάτευση είναι ο τρόπος που εγκρίνονται και ελέγχονται οι προϋποθέσεις από τον υπουργό οι ομαδικές απολύσεις. Επίσης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει στη διαπραγμάτευση επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και τόνισε ότι το ΕΚΑΣ θα διατηρηθεί για τα ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

Σχετικά με τον ΕΦΚΑ είπε πως θα προχωρήσει και πως σύντομα θα εκδοθούν οι σχετικές εγκύκλιοι που εκκρεμούν.

Αναγνώρισε πως υπάρχουν τεχνικές δυσχέρειες για τις εγκυκλίους που αφορούν στα μπλοκάκια, αλλά σημείωσε ότι όσοι είναι ασφαλισμένοι και στο ΙΚΑ δεν έχουν λόγο να διακόψουν τη λειτουργία τους αφού θα πληρώνουν μόλις το 20% σε εισφορές επί των καθαρών εσόδων τους.

Για τους εργαζομένους με «μπλοκάκι» συμπλήρωσε πως στις περισσότερες περιπτώσεις με ατομικές επιχειρήσεις θα είναι λιγότερες οι εισφορές από ό,τι είναι σήμερα για χαμηλά εισοδήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα