Βουλευτές ΝΔ, ΚΙΝΑΛ: Όχι σε αναδρομικά -Βούτσης: Δεν τίθεται τέτοιο θέμα…

15:15 12/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Οι βουλευτές τής ΝΔ και τού ΠΑΣΟΚ παραιτούνται από το δικαίωμα των αναδρομικών, με εντολή τού Κυριάκου Μητσοτάκη και τής Φώφης Γεννηματά, αντίστοιχα.

Η κυβερνητική απόφαση να επιστραφούν αναδρομικά σε δικαστές, ένστολους και γιατρούς ανοίγει τον δρόμο και στους βουλευτές, όπως υποστηρίζει ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος. «Η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστών έχει αυτόματη εφαρμογή και σε όλους τους βουλευτές, τα αναδρομικά των οποίων ανέρχονται σε 24.442 ευρώ (1.111 ευρώ επί 22 μήνες)», αναφέρει.

Ωστόσο, ο πρόεδρος

τής Βουλής σημειωνει ότι δεν τίθεται θέμα αναδρομικών για τους βουλευτές.

«Και να θέλαμε, δεν μπορούσε αυτό να γίνει. Πρόκειται για επιστημονικής και πολιτικής φαντασίας σενάρια και επιστημονικές και πολιτικές ακροβασίες. Ούτε βεβαίως επεκτείνεται η τροπολογία που ψηφίστηκε στις 8/11/2019 για την καταβολή στους δικαστικούς εφάπαξ χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο των αναδρομικών για την περίοδο 1/8/2012 έως 30/6/2014. Ηδη, από το 2009, με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση αποσυνδέθηκε από τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου».

The post Βουλευτές ΝΔ, ΚΙΝΑΛ: Όχι σε αναδρομικά -Βούτσης: Δεν τίθεται τέτοιο θέμα… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα