Οι βουλευτές τής ΝΔ και τού ΚΙΝΑΛ παραιτούνται από τα αναδρομικά

13:38 12/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Οι βουλευτές τής ΝΔ και τού ΠΑΣΟΚ παραιτούνται από το δικαίωμα των αναδρομικών, με εντολή τού Κυριάκου Μητσοτάκη και τής Φώφης Γεννηματά, αντίστοιχα.

Η κυβερνητική απόφαση να επιστραφούν αναδρομικά σε δικαστές, ένστολους και γιατρούς ανοίγει τον δρόμο και στους βουλευτές. Ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος τονίζει ότι η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστών έχει αυτόματη εφαρμογή και σε όλους τους βουλευτές, τα αναδρομικά των οποίων ανέρχονται σε 24.442 ευρώ (1.111 ευρώ επί 22 μήνες).

Όπως ανακοίνωσε η ΝΔ, με εντολή

τού Κυριάκου Μητσοτάκη όλοι οι βουλευτές παραιτούνται σήμερα από το δικαίωμα να λάβουν οποιοδήποτε ποσό προκύψει ότι δύνανται να εισπράξουν βάσει της κυβερνητικής τροπολογίας για χορήγηση αναδρομικών σε ειδικά μισθολόγια.

Η ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν την απόφαση αυτή ως έμπρακτο και αυτονόητο σεβασμό στις θυσίες που έχουν υποστεί οι πολίτες τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Παύλος Χρηστίδης, ξεκαθάρισε ότι κανείς τέως βουλευτής δεν πρέπει να διεκδικήσει αναδρομικά. «Για εμάς είναι σαφές, όπως έχει ξεκαθαρίσει και η Φώφη Γεννηματά, πως κανένας τέως βουλευτής δεν πρέπει να ζητήσει αναδρομικά» ανέφερε.

The post Οι βουλευτές τής ΝΔ και τού ΚΙΝΑΛ παραιτούνται από τα αναδρομικά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα