Με τροπολογία οι βουλευτές παίρνουν αναδρομικά 24.000 ευρώ

11:49 12/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Τροπολογία για την επιστροφή αναδρομικών και σε βουλευτές ψήφισε η Βουλή, καθώς το επίμαχο ζήτημα περιλαμβανόταν στα αναδρομικά με την τροπολογία για τα αναδρομικά των ενστόλων και των υπαγομένων στα ειδικά μισθολόγια.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η επίμαχη ρύθμιση έχει αυτόματη εφαρμογή και σε όλους τους βουλευτές. Συγκεκριμένα πρόκειται για 1.111 ευρώ μηνιαίως επί 22 μήνες, εμ το συνολικό ποσό αν ανέρχεται στα 24.442 ευρώ.

Το μισθολόγιο

των Ελλήνων βουλευτών, όπως είναι γνωστό, είναι αυτόματα συνδεδεμένο με το μισθολόγιο των δικαστών και ειδικότερα με τον μισθό τού προέδρου του Αρείου Πάγου που είναι ο μεγαλύτερος σήμερα καταβαλλόμενος στην Ελλάδα μισθός στον δημόσιο τομέα.
Συγκεκριμένα για τους βουλευτές ισχύει το άρθρο 63 του Συντάγματος που προβλέπει ότι: «Οι βουλευτές για την άσκηση του λειτουργήματός τους, δικαιούνται από το Δημόσιο αποζημίωση και δαπάνες. Το ύψος τους καθορίζεται με απόφαση της Ολομελείας της Βουλής».

Όμως, συνεχίζει, με το Ψήφισμα της Ζ’ Αναθεωρητικής Βουλής ορίστηκε ότι η αποζημίωση των βουλευτών θα πρέπει να είναι ίση με το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

The post Με τροπολογία οι βουλευτές παίρνουν αναδρομικά 24.000 ευρώ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα