Βλασία: Tο «άγνωστο» χωριό που είναι μέσα στην πέτρα και στα έλατα!

22:08 20/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Έχουμε πολλά χωριά στην Ελλάδα τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι παράδεισοι. Ένα από αυτά είναι άγνωστο στους περισσότερους και είναι χτισμένο μέσα στην πέτρα και στα έλατα.

Φωτο: Patras Events

Η Βλασία Καλαβρύτων είναι ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο. Αυτό που θα σε εντυπωσιάσει είναι το πράσινο που επικρατεί παντού, τα όμορφα διατηρημένα πέτρινα σπίτια, οι καταρράκτες, αλλά και τα πετρόκτιστα γεφύρια με τα νερά που νομίζεις ότι είναι σκηνικό από παραμυθένια ταινία.


Φωτο: Patras Events
Αν

κάποιος αγαπάει την πεζοπορία, η επίσκεψή του στο χωριό θα φαντάζει όνειρο καθώς μπορεί να κάνει υπέροχες πεζοπορίες στο βουνό και στα δρομάκια που υπάρχουν τριγύρω έξω από το χωριό, αλλά και να απολαύσει τοπικούς μεζέδες και πιάτα στις ταβέρνες που υπάρχουν, τόσο στην Άνω Βλασία, όσο και στην Κάτω Βλασία.


Φωτο: vasilis protopapas photography – blogger
Μπορεί το «άγνωστο» αυτό πανέμορφο χωριό να μην είναι ξακουστό, ωστόσο οι κάτοικοι πέρα από την γεωργία και την κτηνοτροφία που είναι οι κύριες απασχολήσεις τους, τα τελευταία χρόνια έχουν ρίξει βάρος και στον τουρισμό και μάλιστα με ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο τρόπο.


Φωτο: vasilis protopapas photography – blogger
Ωστόσο λόγω του ότι σε χειμερινές περιόδους που το χιόνι είναι πολύ, στο χωριό δεν μπορείς να πλησιάσεις η καλύτερη εποχή για αποδράσεις είναι αυτή αλλά και την άνοιξη.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλοντας να φύγουν μακριά από το άγχος της καθημερινότητας στην πόλη, επιλέγουν την Βλασία για μικρές αποδράσεις. Υπάρχουν άλλωστε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για την διαμονή τους.

Δείτε το βίντεο από το Touristorama Group

Πηγή: travelgirl.gr

The post Βλασία: Tο «άγνωστο» χωριό που είναι μέσα στην πέτρα και στα έλατα! appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα