Τα Σκόπια έστειλαν σχέδιο συμφωνίας για το όνομα

21:38 20/3/2018 - Πηγή: Aixmi

48 ώρες πριν επισκεφθεί τα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, η κυβέρνηση τού Ζόραν Ζάεφ έστειλε στην Αθήνα κείμενο με τις δικές της απόψεις για το θέμα τής ονομασίας. Είχε προηγηθεί η αποστολή τού ελληνικού προσχεδίου συμφωνίας στην κυβέρνηση των Σκοπίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών τής γειτονικής χώρας, Νίκολας Ντιμιτρόφ, δήλωσε ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα

στα δύο προσχέδια. Δεν θέλησε, όμως, να μπει σε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο τής ελληνικής πρότασης. «Όποτε επικοινωνούμε μέσω των ΜΜΕ, η δουλειά γίνεται περίπλοκη. Είναι ειλικρινές να πούμε ότι υπάρχουν διαφορές και ελπίζουμε ότι αν σκεφτούμε μαζί με έναν στόχο, θα καταφέρουμε να τις ξεπεράσουμε», ανέφερε.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε, μετά την παραλαβή των ελληνικών εγγράφων, ότι δεν είναι υπό συζήτηση κάποια συγκεκριμένη ονομασία. «Το προσχέδιο συμφωνίας έφτασε και το δικό μας εστάλη στην Αθήνα. Αυτά αναμένεται να είναι ένα εργαλείο που θα βοηθήσουν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, η επόμενη φάση της οποίας θα γίνει στη Βιέννη στις 30 Μαρτίου, στη συνάντηση των δυο υπουργών Εξωτερικών με τονν μεσολαβητή τού ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς».

Ο κ. Κοτζιάς θα βρεθεί στα Σκόπια την Πέμπτη και την Παρασκευή και θα συναντηθεί και με τον κ. Ζάεφ.

Τα Σκόπια έστειλαν την πρόταση τους-Έχει διαφορές με την ελληνική

The post Τα Σκόπια έστειλαν σχέδιο συμφωνίας για το όνομα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα