Βενιζέλος: Να συγκροτηθεί μέτωπο εναντίον τού Σύριζα

16:15 18/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Μέτωπο δημοκρατίας κατά τού Σύριζα πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στο ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι στις επόμενες εκλογές πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά το κόμμα τού Αλέξη Τσίπρα, πράγμα που σημαίνει

όπως είπε- ότι δεν θα μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις.

Ο πρώην αρχηγός τού ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «αυταπάτη» τη λογική «ίσων αποστάσεων» τού Κινήματος Αλλαγής με Σύριζα και ΝΔ και επισήμανε τον κίνδυνο να σταλούν στην κοινωνία ασαφή μηνύματα αβεβαιότητας σε συνθήκες μεγάλης πόλωσης. «Εναι άλλο οι διαφορές με τον συντηρητικό χώρο κι άλλο πράγμα η αντίκρουση με τους σκευωρούς. Κι έρχονται κι άλλα. Δεν θα στοχεύουν μόνο όσους είναι κατά του γλοιώδους φλερτ με τον Σύριζα, αλλά ολόκληρη τη δημοκρατική παράταξη», είπε.

Μετά τις εκλογές προτείνει να συγκροτηθεί κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση. Σε αυτήν -σημείωσε- θα κληθεί να συμμετάσχει και ο ηττημένος Σύριζα, ο οποίος δεν θα μπορεί όμως, με ενδεχόμενη άρνησή του, να μπλοκάρει τις εξελίξεις. Στόχος-πρόσθεσε- είναι να υπάρξει στην επόμενη Βουλή αυξημένη πλειοψηφία (200 βουλευτών), ώστε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, αλλά και να εκλεγεί πρόεδρος τής Δημοκρατίας το 2020 (απαιτούνται 180 ψήφοι).

Βενιζέλος: Όχι ίσες αποστάσεις με Σύριζα-ΝΔ/Είναι λάθος μήνυμα

The post Βενιζέλος: Να συγκροτηθεί μέτωπο εναντίον τού Σύριζα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα