Ο τουρκικός στρατός πήρε την Αφρίν από τους Κούρδους στη Συρία

11:12 18/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Μετά από 30 μέρες πολεμικών μαχών ο τουρκικός στρατός κατέλαβε την πόλη Αφρίν, προπύργιο των Κούρδων στη βορειοδυτική Συρία. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι «το Αφρίν είναι υπό τον πλήρη έλεγχό μας».

Την ίδια ώρα ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Αμπντελραχμάν, δήλωνε ότι «οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες και οι μάχες συνεχίζονται».

Τα

προηγούμενα 24ωρα έφυγαν χιλιάδες άμαχοι από την πόλη, μέσω ειδικού διαδρόμου ο οποίος άνοιξε με συμφωνία των εμπόλεμων πλευρών.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση και στην ανατολική Γούτα. Οι στρατιωτικές δυνάμεις τού Άσαντ σφυροκοπούν τον θύλακα των αντικαθεστωτικών ανταρτών. Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής σήμερα την περιοχή.

Ο τουρκικός στρατός πήρε την Αφρίν από τους Κούρδους στη Συρία

The post Ο τουρκικός στρατός πήρε την Αφρίν από τους Κούρδους στη Συρία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα