Βέλγιο: Συνελήφθη 31χρονος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

19:29 10/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Άνδρας 31χρονος ετών συνελήφθη στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου που συγκλόνισαν την πρωτεύουσα του Βελγίου. Σύμφωνα με την εισαγγελία του Βελγίου του απαγγέλθηκε η κατηγορία της «συμμετοχής στις ενέργειες τρομοκρατικής οργάνωσης».

Ο άνδρας, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο «Άλι Ε.Η.Α» συνελήφθη

στη συνοικία των Βρυξελλών, Σκάρμπεκ και κατηγορείται επίσης για «δολοφονίες στο πλαίσιο τρομοκρατικών ενεργειών και για απόπειρες δολοφονίας στο πλαίσιο τρομοκρατικών ενεργειών με την ιδιότητα του αυτουργού, του συναυτουργού και του συνεργού», διευκρίνισε η εισαγγελία.

Οι επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 32 ανθρώπων συνολικά, στην καρδιά της συνοικίας όπου εδρεύουν οι θεσμοί της Ε.Ε. Περίπου 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το Σκάρμπεκ είναι το προάστιο απ’ όπου έφυγαν την 22α Μαρτίου τρεις τζιχαντιστές, δύο εκ των οποίων πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους στο διεθνές αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών.

Ο Μοχάμεντ Αμπρινί, ο τρίτος εκ των δραστών, ο «άνδρας με το καπέλο», ο οποίος συνόδευε τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο, αλλά ο ίδιος δεν ανατινάχθηκε, συνελήφθη την 9η Απριλίου στη βελγική πρωτεύουσα.

Καθώς εμπλέκεται επίσης στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι (130 νεκροί), ο Μοχάμεντ Αμπρινί θα παραδοθεί από το Βέλγιο στη Γαλλία, ωστόσο «όχι άμεσα», όπως είπαν από τη βελγική δικαιοσύνη την Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα