Τζανακόπουλος: Ο πρωθυπουργός θέλει προανακριτική για τη Novartis

14:30 9/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Στο σκάνδαλο της Novartis αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κι εξαπολύοντας επίθεση κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε «η βούληση του πρωθυπουργού είναι να προτείνει στην ΚΟ που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. Αυτή, εφόσον συγκροτηθεί, θα αποφασίσει για όλα τα νομικά ζητήματα» και τόνισε ότι

από την πλευρά της κυβέρνησης είναι δεδομένο ότι το τεκμήριο της αθωότητας είναι αδιαπραγμάτευτο.

«Δεν πρόκειται να επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών. Περιμένουμε από όλα τα κόμματα να δείξουν υπευθυνότητα και να σταματήσουν να προσβάλλουν τη Δικαιοσύνη. Υπήρξαν πολιτικά πρόσωπα τα οποία επί 40 χρόνια κυβερνούσαν τη χώρα και εμφάνιζαν τους εαυτούς τους ως πατριώτες, αλλά ήταν εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις διαφθοράς». Αποκάλυψε μάλιστα ότι η κυβέρνηση πριτίθεται να κάνει μήνυση στη Novartis.

«Αυτό πρέπει να σεβαστεί ο πρόεδρος της ΝΔ και τα στελέχη της. Προσπαθούν ακόμα και να τρομοκρατήσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες», είπε επίσης και αναφερόμενος στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων είπε ότι ρυθμίζεται από διεθνείς συμβάσεις και τον ελληνικό νόμο. «Η προσπάθεια αυτό το διεθνώς προστατευόμενο καθεστώς να εμφανιστεί ως καθεστώς κουκουλοφόρων δεν προσβάλλει, μόνο τη δικαιοσύνη«. Όσο γι’ αυτά που καταγγέλλονται για πλαστογραφίες και παραποιημένα έγγραφα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Ο πρωθυπουργός είναι ένας ηγέτης διεθνούς κύρους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και πλανητάρχης. Ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί ότι έχει μαγικές δυνατότητες ο πρωθυπουργός ώστε να στήσει σκευωρίες με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI. Δεν είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένη υπερασπιστική γραμμή για τον κ. Γεωργιάδη. Είναι το λιγότερο γελοίο ότι πρόκειται για σκευωρία» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να απαντήσει αν ευθέως κατηγορεί εισαγγελείς και δικαστές ότι λειτουργούν στη βάση εντολών εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό είναι ευθεία προσβολή στην ελληνική Δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία της. Ευθέως ο Μητσοτάκης να ονοματίσει δικαστές και εισαγγελείς που συνεργασία με την κυβέρνηση έχουν στήσει σκευωρία».

The post Τζανακόπουλος: Ο πρωθυπουργός θέλει προανακριτική για τη Novartis appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα