Τσίπρας στους FT: Η Αθήνα έτοιμη για συμφωνία με τη Μέρκελ στο προσφυγικό

09:13 28/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Ανοιχτός σε διμερή συμφωνία με το Βερολίνο που θα περιορίζει τις «δευτερογενείς κινήσεις» των μεταναστών εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι έτοιμος να υπογράψει συμφωνία με την Άνγκελα Μέρκελ

που θα καθιστά ευκολότερο για τη Γερμανία να στέλνει τους μετανάστες που αναζητούν άσυλο πίσω σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δίνοντας στην καγκελάριο μια σημαντική στήριξη πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

Σε συνέντευξή του στους FT, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε μια ειδική συμφωνία με το Βερολίνο που θα περιορίζει τις «δευτερογενείς κινήσεις» των μεταναστών που φτάνουν στα νότια σύνορα της ΕΕ, αλλά μετά συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τη Γερμανία.

Όπως αναδημοσιεύει το euro2day.gr, η κ. Μέρκελ δέχεται έντονες πιέσεις από τους εταίρους της στον κυβερνητικό συνασπισμό να πείσει τις κυβερνήσεις να επισπεύσουν τις διαδικασίες επιστροφής για τους αναζητούντες άσυλο που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Απειλούν να αποχωρήσουν από το συνασπισμό εάν δεν καταφέρει να πετύχει αποτελέσματα ως τα τέλη του μήνα.

«Δεν μας απασχολεί το γεγονός ότι ίσως έχουμε κάποιες επιστροφές από τη Γερμανία, εάν αυτό βοηθήσει ώστε να δώσουμε ένα μήνυμα στους λαθρεμπόρους (ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές)», είπε ο κ. Τσίπρας. Πρόσθεσε ότι το υφιστάμενο κοινοτικό πλαίσιο για τους αναζητούντες άσυλο, γνωστό ως η νομοθεσία του Δουβλίνου, είναι «εκτός πραγματικότητας».

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες για τη δεύτερη σύνοδο εντός πέντε ημερών, όπου η μεταναστευτική πολιτική – και ειδικότερα η ανάγκη της κ. Μέρκελ να αποσπάσει συμβιβασμούς από άλλες χώρες- θα κυριαρχήσει στην ατζέντα.

Πηγή: euro2day.gr, FT.com

The post Τσίπρας στους FT: Η Αθήνα έτοιμη για συμφωνία με τη Μέρκελ στο προσφυγικό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα