Μέτοχοι, τράπεζες, τωρινή κυβέρνηση. Η λυκο-παρέα φίμωσε το Mega

15:54 27/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Κι πέτρες ακόμη βαρέθηκαν να ακούνε για την περίπτωση του Mega.

Δυο χρόνια και τρεις μήνες μετά το κλείδωμα των τραπεζικών του λογαριασμών κι όμως το σήμα με το λογότυπο του σταθμού εξακολουθούν να βγαίνουν στον αέρα και το κανάλι-φάντασμα να ταξιδεύει, να τριγυρίζει σε πόλεις και χωριά, να εξακολουθεί, έστω κι έτσι παγωμένο, να μπαινοβγαίνει στα μυαλά των τηλεθεατών.

Ήταν Μάρτιος του 2016, όταν ξεκινούσε ένα ανεπανάληπτο μαρτύριο, μια αργόσυρτη βασανιστική διαδικασία για 450 εργαζόμενους κι άλλους τόσους

συν-εργαζόμενους επαγγελματίες με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Τότε λοιπόν μιλούσαμε ανοιχτά για την ομηρία μας, γράφαμε όμως διστάζαμε να καρφώσουμε εκείνους που έδειχναν ότι λειτουργούν πονηρά κι είχαν όφελος από την καταστροφή του σταθμού. Ένας παράξενος φόβος, μεταμορφωμένος σε αόριστη ελπίδα, δάγκωνε μια τη συνείδηση και μια την αξιοπρέπεια του κάθε εργάτη χωριστά.

Άραγε ποια είναι η αλήθεια; Το κανάλι θα μπορούσε να σωθεί; Ποιος και τι κρύβεται πίσω από τη βύθιση; Τι θα κερδίσουν οι μεγαλομέτοχοι; Τι θα βγάλουν οι τράπεζες; αλλά και τι είναι αυτό που προσδοκά ετούτη η κυβέρνηση από το οριστικό κλείσιμο του σταθμού;

Δεν γνωρίζω εάν το Mega ήταν ακόμη ένα σύμβολο που έπρεπε να γκρεμιστεί, ωστόσο ετούτη η αδιάφορη (ή μήπως ανίκανη) στάση των μηχανισμών του κράτους, των εμπλεκομένων υπουργείων που δεν φροντίζουν να ανοίξουν οι φορτωμένοι με χρήματα τραπεζικοί λογαριασμοί, κάποτε θα γίνει η πιο δύσοσμη μνήμη.

Χρειάζεται μια νομοθετική ρύθμιση, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ούτε μια μικρή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση!

Να όμως που το Mega εξακολουθεί να εκπέμπει, μέσα στο ξεντεριασμένο κτήριο της Λεωφόρου Μεσογείων περίπου πενήντα εργαζόμενοι αγωνίζονται για να το κρατήσουν ζωντανό, εννοείται πως αυτοί οι άνθρωποι δεν πληρώνονται! Είναι εκεί, εξακολουθούν να βγάζουν πρόγραμμα και να ελπίζουν.

Άραγε θα γίνει μικρά κομμάτια και θα πουληθεί; όπως έγινε με το ΔΟΛ ή πάμε για πτώχευση, με την όποια διαδικασία ακολουθεί;

Νοιάζεται κανείς για αυτή τη χρυσοφόρα επιχείρηση; Γιατί δε μας λένε ποιο κανάλι σχεδιάζει να «κληρονομήσει» την ταινιοθήκη του σταθμού.

Ακόμη και τα τρολ του δικτύου, χαλαρώνουν χορτάτα, έπαψαν να γράφουν τις φανταστικές θεωρίες τους! Το Mega; Πάει πια, πέθανε!

Όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι, που σήμερα στέκουμε στην ουρά, για να δώσουμε παρουσία στον ΟΑΕΔ, στο οριστικό κλείσιμο του καναλιού θα έχουμε κερδίσει έναν επίσημο τίτλο, εκείνον του ανέργου. Ξέχασα τα 1.000 ευρώ, το βοήθημα που περιμένουμε από το υπ. Εργασίας, αυτή ήταν η επίσημη κίνηση του κράτους, όσο για σχέδια και προτάσεις για διάσωση δεν υπήρξαν, ούτε θα υπάρξουν.

Ας χειροκροτήσουμε μετόχους, τράπεζες και τη τωρινή κυβέρνηση. Σε αυτή τη λυκο-παρέα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, κατάφερε να φιμώσει το πρώτο κανάλι της χώρας.

Ένας παλιός συνάδελφος, ο Παύλος, επαναλάμβανε συχνά μια μεγάλη κουβέντα,

πίσω από τις κλειστές πόρτες παίζονται τα πιο μεγάλα δράματα.

Κι από τέτοια, εμείς οι ξεχασμένοι άνθρωποι του Mega, έχουμε χορτάσει.

Μέτοχοι, τράπεζες, τωρινή κυβέρνηση. Η λυκο-παρέα φίμωσε το Mega

The post Μέτοχοι, τράπεζες, τωρινή κυβέρνηση. Η λυκο-παρέα φίμωσε το Mega appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα