Τσίπρας στο υπουργικό: H Ελλάδα περνά σταδιακά σε μία νέα εποχή

13:10 18/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους υπουργούς του τόνισε πως η χώρα επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και πως η Ελλάδα περνά σταδιακά σε μία νέα εποχή.

Έκανε λόγο για ρεκόρ δεκαπενταετίας σε νέες προσλήψεις -σχεδόν κάθε μήνα- ενώ αναφέρθηκε

και στο υψηλό δεκαετίας των άμεσων επενδύσεων.

«Δεν λέμε ότι τελείωσε η κρίση, αλλά ότι πρέπει να ξεπεραστούν και οι τελευταίες δυσκολίες«, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ για προπαγάνδα, ότι «επιμένουν να παριστάνουν της Κασσάνδρες». Ζήτησε, μάλιστα, από τους υπουργούς να μην παρασύρονται από τον επικοινωνιακό οίστρο των Μέσων.

«Για ακόμη μία χρονιά θα βρισκόμαστε πάνω από τους στόχους του προγράμματος» επεσήμανε θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος. Αναφερόμενος στη ρύπανση στον Σαρωνικό από τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ», έκανε λόγο για μία «δύσκολη υπόθεση», εστιάζοντας στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης και ελέγχου της αξιοπλοΐας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ κάλυψε τον υπουργό Ναυτιλίας, λέγοντας ότι η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων ήταν «άμεση».

Εκτός από τις ακτές της Αττικής, «απορρύπανση» χρειάζεται και το σύστημα διακίνησης και ελέγχου της μεταφοράς υγρών καυσίμων στη θάλασσα, σημείωσε ο πρωθυπουργός που πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών ενώ προωθούνται και οι αναγκαίες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα