Handelsblatt: Η Μέρκελ δεν βλέπει πια τον Τσίπρα ως παρία

12:28 9/1/2019 - Πηγή: Aixmi

Η οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας Handelsblatt σημειώνει ότι η ΕΕ συνεχίζει να είναι «επιεικής» με την Ελλάδα –όπως και με άλλες χώρες της ευρωζώνη κι αυτό, όπως γράφει, σύμφωνα με αναδημοσίευση της Deutsche Welle, «παρά το ότι ο Τσίπρας έχει εξαγγείλει δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό το σύστημα πελατειακών

σχέσεων, που θεωρείται μια από τις αιτίες της ελληνικής κρίσης χρέους.

Αλλά ο Τσίπρας έχει επίσης μπροστά του προσεχώς και εκλογές. Και η καγκελάριος δεν βλέπει πια τον πρωθυπουργό ως πολιτικό παρία αλλά ως πραγματιστή, λόγω και του συμβιβασμού που δρομολόγησε στο πλαίσιο της διαμάχης για το ονοματολογικό με τη γειτονική ΠΓΔΜ. Ο συμβιβασμός αυτός είναι που αναμένεται να ανοίξει στα Σκόπια την πόρτα για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, γεγονότα από τα οποία η Δύση ελπίζει να επέλθει σταθεροποίηση στα ταραγμένα από διαμάχες Βαλκάνια. Η καγκελάριος θα επιδιώξει λοιπόν κατά την επίσκεψή της να συζητήσει μόνο εν συντομία για τα πισωγυρίσματα στις μεταρρυθμίσεις –και θα περάσει γρήγορα στο επόμενο θέμα».

The post Handelsblatt: Η Μέρκελ δεν βλέπει πια τον Τσίπρα ως παρία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα