Τσίπρας: Φέτος ξεκινούν τα έργα ανάπλασης στα Λιπάσματα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

11:21 19/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Επίσκεψη στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός. Αντικείμενο της επίσκεψης η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της περιοχής των Λιπασμάτων ως χώρο πράσινου και αναψυχής για τους κατοίκους.

Στις 9 επισκέφθηκε το δημαρχείο Κερατσινίου. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο και φορείς της πόλης. «Υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας απέναντι στις λαϊκές περιοχές του Πειραιά», δήλωσε ο πρωθυπουργός βγαίνοντας από το δημαρχείο.

«Βρεθήκαμε απέναντι σε ετερόκλητα συμφέροντα, αλλά η περιοχή θα περάσει στην τοπική αυτοδιοίκηση και από φέτος

θα ξεκινήσουν τα πρώτα έργα ανάπλασης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός που περιηγήθηκε στην περιοχή των λιπασμάτων συνοδεύεται από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, τον υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα, τον αναπληρωτή υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

Ο κ.Τσίπρας ανέφερε πως η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου ξεκίνησε ως μία προεκλογική δέσμευση και το πρώτο βήμα έγινε με την εξαίρεσή του από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ, προσθέτοντας πως δεύτερη δυσκολία ήταν η νομοθέτηση για να ακυρωθούν οι διατάξεις της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Συμπλήρωσε ότι η τρίτη δυσκολία ήταν οι ιδιώτες διεκδικητές του χώρου, σημειώνοντας ότι αποδεικνύεται η πολιτική με ταξικό πρόσημο.

Keywords
Τυχαία Θέματα