Ξεκινα μοντεσσοριανο σχολειο ο πριγκιπας τζορτζ...

Η ανακοίνωση έγινε με κάθε επισημότητα από την βασιλική οικογένεια: Ο μικρός πρίγκιπας Τζορτζ, ο γιος...
της Κέιτ Μίντλετον και του Γουίλιαμ θα πάει σχολείο. Δεν θα παρακολουθήσει βέβαια ένα οποιοδήποτε σχολείο της γειτονιάς, αλλά το Μοντεσσοριανό Σχολείο Westacre του Νόρφολκ, της περιοχής που βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας. Ο μικρός θα ξεκινήσει τα μαθήματα τον Ιανουάριο και θα πηγαίνει μερικές ημέρες την εβδομάδα.

Το μοντεσσοριανό σύστημα εκπαίδευσης που εφαρμόζει το συγκεκριμένο σχολείο
εφαρμόστηκε από την Ιταλίδα γιατρό και εκπαιδευτικό Μαρία Μοντεσσόρι, που έζησε στις αρχές του 20ού αιώνα, και στηρίζεται στην ελευθερία με την οποία το παιδί προσεγγίζει την διαδικασία της μάθησης.

Τα σχολεία που ακολουθούν το σύστημα έχουν τάξεις ανάμεικτες ηλικιακά, συνήθως από παιδιά προσχολικής ηλικίας (2,5 ετών) έως και εννέα ετών, ενώ βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι αφήνουν στους μαθητές την επιλογή των δραστηριοτήτων που θέλουν να ακολουθήσουν, μέσα από έναν κατάλογο επιλογών. Οι τάξεις λειτουργούν σε «εκπαιδευτικούς κύκλους» διάρκειας περίπου τριών ωρών και η μάθηση ενθαρρύνεται με την εργασία, αντί με απευθείας εντολές.

Το σχολείο, που είναι ιδιωτικό και βρίσκεται σε ιδιωτική έπαυλη στην περιοχή, εξέδωσε δελτίο τύπου, όπου αναφέρει: «Ανυπομονούμε να υποδεχθούμε τον Τζορτζ στο σχολείο μας, όπου θα απολαμβάνει την ίδια ιδιαίτερη εμπειρία, όπως όλα μας τα παιδιά».
Keywords
Τυχαία Θέματα