Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε αμφισβήτηση της εδαφικής μας ακεραιότητας

13:18 15/2/2018 - Πηγή: Aixmi

«Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ή θα ανεχθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το υπουργείο Ναυτιλίας όπου βρέθηκε στον απόηχο του σοβαρού επεισοδίου στα Ίμια.

Το πρόσφατο περιστατικό κοντά στα Ίμια, ήταν αποτέλεσμα μιας απολύτως ανεύθυνης στάσης της τουρκικής ακτοφυλακής, που έθεσε σε κίνδυνο

ανθρώπινες ζωές. Η Ελλάδα δεν πρόκειται ούτε να επιτρέψει, ούτε να ανεχθεί αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας & των κυριαρχικών δικαιωμάτων. pic.twitter.com/shy06iCl6a

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 15, 2018

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Τουρκία επισημαίνοντας πως : «Η προκλητικότητα είναι ανευθυνότητα και θρασυδειλία» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν παίζει παιχνίδια, είναι στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, μέλος του ΝΑΤΟ, με ισχυρό περιφερειακό ρόλο και διεθνείς συμμαχίες, πυλώνας ασφάλειας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή» . Παράλληλα είπε πως «κάποιοι δεν θέλουν να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα και με την τήρηση του διεθνούς δικαίου».

Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λαμβάνουν υπόψιν όσοι φαντασιώνονται γκρίζες ζώνες & αμφισβητούν στοιχειώδεις κανόνες του διεθνούς δικαίου. Οι προκλήσεις και η επιθετική ρητορική έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους-μέλους της ΕΕ στρέφεται ενάντια ολόκληρης της ΕΕ.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 15, 2018

Επεσήμανε δε πως «τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας είναι τα ανατολικά σύνορα ολόκληρης της ΕΕ και αυτό καλό θα είναι να το λαμβάνουν υπόψη όσοι φαντασιώνονται γκρίζες ζώνες και αμφισβητούν το διεθνές δίκαιο», ενώ σημείωσε ότι οι προκλήσεις και η επιθετική ρητορική έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους-μέλους της ΕΕ στρέφονται ενάντια ολόκληρης της ΕΕ. Απευθυνόμενος στα μέλη του Λιμενικού Σώματος επεσήμανε ότι «το πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια ήταν αποτέλεσμα μια τελείως ανεύθυνης στάσης από την πλευρά της τουρκικής ακτοφυλακής και έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές… Το ελληνικό λιμενικό θα συνεχίσει να επιτελεί τον ρόλο του και να σώζει ζωές».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συνάντησε τον κυβερνήτη του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης 090 «Γαύδος» και του είπε:
«Επέδειξες ψυχραιμία, και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα» ενώ μιλώντας με το πλήρωμα του «Γαύδος»εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος «που με γενναιότητα και αυτοθυσία υπερασπίζονται τα σύνορα της χώρας».

Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε αμφισβήτηση της εδαφικής μας ακεραιότητας

The post Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε αμφισβήτηση της εδαφικής μας ακεραιότητας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα