Τσίπρας από το Ευρωκοινοβούλιο: Πέσατε έξω όσοι φοβηθήκατε τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015

11:50 11/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Ομιλία απηύθυνε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τόνισε: «Κάποιοι από εσάς, το 2015 φοβηθήκατε τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά που διεκδικεί μια καλύτερη Ευρώπη. Πιστέψατε ότι όποιος αμφισβητεί τη σημερινή Ευρώπη της νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας και των κοινωνικών ανισοτήτων, είναι κίνδυνος για το κοινό μας οικοδόμημα. Σήμερα όσοι το πιστέψατε

αυτό, οφείλετε να παραδεχτείτε ότι πέσατε έξω» είπε, ενώ αναφερόμενος στις νέες προκλησεις σχολίασε: «Σήμερα δε βρισκόμαστε αντιμέτωποι μόνο με την εκλογική άνοδο κάποιων ακραίων δυνάμεων της εθνικιστικής και λαϊκιστικής Ακροδεξιάς. Αλλά βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με τη διείσδυση της ξενοφοβικής και σοβινιστικής της ατζέντας εντός του δημοκρατικού φάσματος. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία γίνεται ηγεμονικός πολιτικός λόγος σε παραδοσιακές συντηρητικές δυνάμεις και όχι μόνο, διαμορφώνοντας τους συσχετισμούς σε κρίσιμες χώρες. Αυτή η εξέλιξη, απειλεί την Ευρώπη με αποσύνθεση».

Επίσης, υπογράμμισε: «Αν κάποιος απειλεί πραγματικά την Ευρώπη δεν είναι όσοι παλεύουν για να την αλλάξουν, αλλά όσοι παλεύουν για να την καταργήσουν. Όσοι βρίσκονται στον αντίποδα των ουμανιστικών ιδεών της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των λαών. Όλοι όσοι πιστεύουμε σε αυτό το όραμα, οφείλουμε να παραμερίσουμε τις διαφορές μας μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο» και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να μην αφήσουμε την ευρωπαϊκή ιδέα να συνθλιβεί ανάμεσα στον καταστροφικό νεοφιλελευθερισμό και την εφιαλτική ακροδεξιά. Οφείλουμε να απαντήσουμε αποφασιστικά, ότι ο μόνος δρόμος για τη διάσωση της ευρωπαϊκής ενοποίησης είναι η αναβάπτισή της με τολμηρές μεταρρυθμίσεις δημοκρατίας, διαφάνειας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Να στηρίξουμε, δηλαδή, την προοπτική μιας καλύτερης Ευρώπης».

Στην ομιλία του περιέλαβε το προσφυγικό και τη μετανάστευση, την κλιματική αλλαγή, την ασφάλεια, τη δημοκρατική μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης.

The post Τσίπρας από το Ευρωκοινοβούλιο: Πέσατε έξω όσοι φοβηθήκατε τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα