Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες να συμπεριφέρονται σαν καλοί γείτονες

13:15 27/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Τα ελληνικά ΜΜΕ του φταίνε του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την ένταση στο Αιγαίο, καθώς σε δηλώσεις του στο Dogan είπε πως τα ελληνικά Μέσα εγείρουν κατηγορίες που δεν ευσταθούν εναντίον της Τουρκίας, προκαλώντας ζημιά στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Ξέρετε, ο ελληνικός Τύπος αποδίδει συχνά αβάσιμες κατηγορίες εναντίον μας. Εμείς ελπίζουμε στην Ελλάδα να συμπεριφέρονται σύμφωνα με

τις σχέσεις καλής γειτονίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας δήλωση Έλληνα πολιτικού για τη δυνατότητα της Ελλάδας να βρίσκεται στην Άγκυρα σε μία ώρα, υπενθύμισε ότι ο χρόνος πτήσης από τη μία πλευρά του Αιγαίου στην άλλη διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Το ζήτημα στο Αιγαίο θα πρέπει να επιλυθεί μόνιμα και δίκαια,είπε και πρόσθεσε: «Θέλουμε να είναι το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας. Ως εκ τούτου, μόνιμο πρόβλημα θα πρέπει να είναι πώς θα λύσουμε τα προβλήματά μας» είπε και φρόντισε να προειδοποιήσει την Ελλάδα να να μην προχωρήσει σε κινήσεις που θα μπορούσαν να φέρουν σε δυσμενή θέση την Τουρκία.

Επίσης, απηύθυνε συστάσεις να αποφεύγονται τα άστοχα και άτοπα σχόλια και οι προβοκατόρικες κινήσεις προκειμένου να λυθούν οριστικά και δίκαια οι ανοιχτές υποθέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

The post Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες να συμπεριφέρονται σαν καλοί γείτονες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα