Τσακαλώτος: Πολιτική συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου

15:06 17/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Kατά την ωριαία συνάντησή του με εκπροσώπους της βορειοελλαδικής βιομηχανίας, στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προέβλεψε ότι η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης θα γίνει στην ημερομηνία – ορόσημο, όπως την έθεσαν οι θεσμοί, της 20ής Φεβρουαρίου, μέσω πολιτικής, όμως, απόφασης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΒΒΕ, Αθανάσιο

Σαββάκη, και τον επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου, Γιώργο Μυλωνά. Ο κ. Σαββάκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΒΒΕ, μετέφερε τις ανησυχίες της βιομηχανίας σχετικά με την κάθετη πτώση του τζίρου της αγοράς που παρατηρείται από τον Δεκέμβριο έως και σήμερα, και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Επί του θέματος, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά δυστυχώς εξωγενείς παράγοντες και κυρίως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων Εταίρων και του Νομισματικού Ταμείου, ευθύνονται για την μη έγκαιρη λήψη απόφασης. Όπως εκτίμησε, μάλιστα, ο ίδιος, στις 20 Φεβρουαρίου θα υπάρξει πολιτική απόφαση,όπως έγραψαν τα voria.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα