Ο… φυγάς Πολάνσκι θέλει να επιστρέψει στις ΗΠΑ

13:55 17/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Ως φυγάς ζει στο Παρίσι από τις ΗΠΑ ο διάσημος σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι καθώς από το 1977 κατηγορείται για βιασμό ανήλικης. Τώρα, 39 χρόνια μετά θέλει να δώσει ένα τέλος σ’ αυτήν την υπόθεση που ουσιαστικά τον κρατά εξόριστο.

Ο συνήγορος του βραβευμένου σκηνοθέτη ζήτησε από δικαστή του Λος Άντζελες να αποσφραγίσει μυστική κατάθεση που φέρεται να αποδεικνύει τον επί χρόνια ισχυρισμό του Πολάνσκι ότι ο δικαστής στην υπόθεση του το 1977 είχε αρχικά συμφωνήσει πως αν ο σκηνοθέτης

παραδεχόταν ότι είναι ένοχος θα περνούσε 48 μέρες φυλακής και στη συνέχεια θα ήταν ελεύθερος. «Νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να παραμένει μυστική η κατάθεση του εισαγγελέα του Λος Άντζελος στην υπόθεση, Ρότζερ Γκάνσον. Η κατάθεση τηρείται μυστική, επειδή κάποιος φοβάται το περιεχόμενό της» ανέφερε ο Χάρλαντ Μπράουν.

Σύμφωνα με τον Πολάνσκι, ο δικαστής Λόρενς Ρίτενμπαντ υπαναχώρησε από αυτήν τη συμφωνία, καθώς έμεινε πράγματι 42 μέρες στη φυλακή του Τσίνο στην Καλιφόρνια και στη συνέχεια ο δικαστής άλλαξε γνώμη και διέταξε τη φυλάκιση του Ρόμαν Πολάνσκι για 50 χρόνια. Ο σκηνοθέτης φυγαδεύτηκε και από τότε ζει στο Παρίσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα