Κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του κατήγγειλε ο Μακρόν

14:11 17/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Tις επανειλημμένες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του ιστότοπου της προεκλογικής του εκστρατείας από χάκερ, «πολλές» από τις οποίες προέρχονται από την «Ουκρανία» κατήγγειλε ο ανεξάρτητος, κεντρώος υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Εμανουέλ Μακρόν.

«Οι εκλογές (…) δεν έχουν νοθευτεί, όμως έχουμε υποστεί επανειλημμένες επιθέσεις, πολλαπλές, από χάκερ στον ιστότοπό μας. Πολλές από αυτές προέρχονται

από την Ουκρανία», δήλωσε ο Μακρόν στο Radio Classique.

«Υπογραμμίζω ότι πολλοί ιστότοποι, το Sputnik ή το Russia Today, όπου υπάρχουν πολλοί Γάλλοι δημοσιογράφοι, η πολιτική κατεύθυνση των οποίων δεν είναι ξεκάθαρη (…) διασπείρουν είτε φήμες, είτε αρκετά δυσφημιστικές δηλώσεις», πρόσθεσε ο Μακρόν.

Ο γενικός γραμματέας του «Μπροστά!», Ρισάρ Φεράν, είχε καταγγείλει ότι «εκατοντάδες, ή ακόμη και χιλιάδες επιθέσεις» έχουν γίνει εναντίον των συστημάτων πληροφορικής του κινήματος, της βάσης δεδομένων και του ιστότοπού του, ενώ επέκρινε τις «δυσφημιστικές φήμες» που διασπείρουν το Russia Today και το Sputnik. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του κινήματος του Μακρόν δεν δίστασε να κατηγορήσει ευθέως το Κρεμλίνο: «Το Κρεμλίνο επέλεξε τους υποψηφίους του, τον Φρανσουά Φιγιόν και τη Μαρίν Λεπέν, για έναν απλό λόγο: δεν επιθυμούν μια ισχυρή Ευρώπη, επιθυμούν μια αδύναμη Ευρώπη (…) και άρα προωθούν αυτούς τους δύο υποψήφιους στα κρατικά μέσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα