Τσακαλώτος: Αν δεν ψηφίσει η Βουλή, θα κερδίσει ο Σόιμπλε

02:36 14/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το μνημόνιο ξεκίνησε στις 2 το πρωί με έναν μακροσκελή μονόλογο της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τα όσα διημείφθησαν στη διάσκεψη των προέδρων. Παρότι η συνεδρίαση είχε μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Βουλής και, συνεπώς, ήταν γνωστά τα πάντα στο πανελλήνιο, περιέγραψε με απίθανες λεπτομέρειες τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών, παίζοντας με τα νεύρα

των ξενυχτισμένων βουλευτών.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και επισήμανε ότι στις τέσσερις το απόγευμα της Παρασκευής συνέρχεται το Eurogroup και, στην περίπτωση που η Βουλή δεν έχει ψηφίσει το μνημόνιο (περιλαμβανομένων και των τροπολογιών για το συνταξιοδοτικό), δεν πρόκειται να εγκρίνει τη συμφωνία -και, άρα, την εκταμίευση περίπου 20 δισ ευρώ την επόμενη εβδομάδα.

«Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αν πάω χωρίς απόφαση της Βουλής, θα έχω παραβιάσει τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου», είπε. «Συνεπώς θα πρέπει να δεχθούμε ένα δάνειο -γέφυρα, όπως προτείνει ο Σόιμπλε, και τότε η Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει άλλα προαπαιτούμενα».

Ο υπουργός επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα των τροπολογιών, αντιλαμβανόμενος την αντίδραση πολλών βουλευτών, αλλά και ακούγοντας την κ. Κωνσταντοπούλου να λέει ότι η διάσκεψη των προέδρων εισηγείται στην ολομέλεια να απορρίψει τις δυο τροπολογίες. Εμφανίστηκε δε έτοιμος να δεχθεί αλλαγές στο περιεχόμενο των τροπολογιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα