Μπλόκο Ζωής -Μητρόπουλου στη συζήτηση για το μνημόνιο

00:02 14/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσπαθεί να μπλοκάρει την έναρξη της συζήτησης για το μνημόνιο στην ολομέλεια της Βουλής, προτείνοντας να να ξεκινήσει η διαδικασία αύριο το πρωί στις 9 και να διαρκέσει 10 ώρες, οπότε η ψηφοφορία να διεξαχθεί αύριο

το βράδι. Η πρότασή της συγκέντρωσε 8 ψήφους στη διάσκεψη των προέδρων, ενώ η πρόταση του Νίκου Φίλη για άμεση έναρξη της συζήτηση και λήξη της στις τρεις τα χαράματα, 10 ψήφους. Δυο από τους παρισταμένους δεν πήραν θέση.

Κατόπιν αυτού η πρόεδρος δήλωσε ότι δεν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων και ζήτησε τη γνώμη του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μπλόκο συναίνεσε και ο Α΄αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, με το επιχείρημα ότι δεν έχουν προλάβει να ενημερωθούν διεξοδικά οι βουλευτές για το κείμενο του μνημονίου, καθώς και για τις δυο τροπολογίες, που αφορούν τα συνταξιοδοτικά.

Ο κ. Μητρόπουλος έχει διατυπώσει από το μεσημέρι σοβαρές ενστάσεις για το μνημόνιο και έχει συναρτήσει την τελική του στάση από το αν η κυβέρνηση θα επιμείνει στις δυσμενείς αλλαγές του ασφαλιστικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα