Τρελάθηκε το ασανσέρ της «γαλάζιας» πολυκατοικίας

00:55 29/2/2012 - Πηγή: Aixmi

H πολυκατοικία της Κεντροδεξιάς απέκτησε αρκετά διαμερίσματα. Και ορόφους:

*Η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά παραμένει ο κυριότερος ένοικος. Σε ποσοστά. Και ορόφους. Εστω κι αν μίκρυνε η “κληρονομιά”. Ο πρόεδρος της ΝΔ δημιούργησε σύγχυση με τα “είμαι, δεν είμαιμ με το Μνημόνιο”. Δεν ανέλυσε έγκαιρα τους σκοπούς του και δυσκολεύεται τώρα να πείσει ακόμη και τους δικούς του ότι δεν έκανε πολιτική κωλοτούμπα ή αλλιώς κυβίστηση.

*Ακολουθεί ο ΛΑ.Ο.Σ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Είναι στη Βουλή. Είχε ένα καλούτσικο διαμέρισμα. Δείχνει και αυτός, όμως, να χάνει τετραγωνικά. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ  κι αν δεν έκανε το άσπρο, μαύρο. Ήταν ο πιο ένθερμος οπαδός του Παπαδήμου κι ήταν ο πρώτος που τον άφησε…

Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη δημιουργήθηκε καθ΄οδόν. Με διαγραφές, ανεξαρτητοποιήσεις της ΝΔ κλπ. Είναι ενοικιάστρια στη γαλάζια πολυκατοικία η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ προς το παρόν. Αν θα γίνει ιδιοκτήτης, θα φανεί στις επόμενες εκλογές. Αν δεν εξασφαλίσει το 3%, δύσκολα θα παραμείνει στην πολυκατοικία, θα της κάνουν έξωση στην αυλή.

*Τέταρτη απόπειρα είναι οι “Ανεξάρτητοι Πολίτες” του σκληρού αντιμνημονιακού Πάνου Καμμένου. Ψάχνει για ένα καλό διαμέρισμα ευάερο και ευήλιο στη “γαλάζια” πολυκατοικία. Αν θα τα καταφέρει θα φανεί, επίσης, στις κάλπες.

Παναγιώτης Ψωμιάδης ξεκίνησε με την κίνηση ΠΑΤΡΙ.Δ.Α (Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης), αλλά δεν ξέρει ακόμη αν θα την μετατρέψει σε κόμμα. Μένει στην πολυκατοικία μέχρι να φύγει ή να τον φύγουν…

*Στο πολιτικό στερέωμα περιφέρεται η “Δράση” του Στέφανου Μάνου.

*Να μην ξεχάσω και την “Χρυσή Αυγή” που ήδη έχει εκπροσώπηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πολλούς γαλάζιους αντιπάλους. Οι συνένοικοι τον πιέζουν και από τα δεξιά και από τα αριστερά. Και οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές και οι μνηστήρες. Και από μέσα από την πολυκατοικία και από το απέναντι πεζοδρόμιο.

Όσο για το ασανσέρ, έχει …τρελλαθεί. Ανεβοκατεβαίνει! Οι διαγραμμένοι βουλευτές της ΝΔ αν δεν δουν σύντομα ανοιχτή την πόρτα της Συγγρού δεν αποκλείεται να πατήσουν το κουμπί σε άλλο όροφο. Όλα δείχνουν ότι αυτά τα πήγαινε-έλα θα συνεχιστούν.

Ο Σαμαράς, από την άλλη, είναι σαφές ότι θέλει να ξέρει ότι έχει «τόσα τετραγωνικά» και είναι δικά του. Την ίδια στιγμή, όμως, έχει επίγνωση ότι η ΝΔ δεν μπορεί να βγει πρώτο κόμμα με διαφορά, χωρίς να αναπτύξει δυναμική επιστροφής και προσέλκυσης νέων ψηφοφόρων.

Η εποχή του Μνημονίου και του αντιμνημονίου δεν αφήνει περιθώρια για υψηλές προσδοκίες. Ούτε στη γαλάζια ούτε στην πράσινη πολυκατοικία. Αντίθετα προσφέρεται για ανατροπές. Στις κόκκινες, τις πορτοκαλί, τις κίτρινες πολυκατοικίες.

Πόσο στέρεο θα είναι το νέο πολιτικό οικοδόμημα, που θα προκύψει από τις εκλογές κανείς δεν ξέρει. Το βέβαιο, είναι, ότι δεν θα είναι πια το ίδιο. Και οι πολυκατοικίες δεν θα ξεχωρίζουν με βάση το χρώμα τους, αλλά με το αν είναι μνημονιακές ή αντιμνημονιακές…

Keywords
Τυχαία Θέματα