Τραμπ στηρίζει 100% Ερντογάν και βρίζει Ευρώπη και Μακρόν

17:45 3/12/2019 - Πηγή: Aixmi
Αναφανδόν υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγο πριν αρχίσει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο. Δικαιολόγησε δε πλήρως την απόφασή του να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, λέγοντας ότι ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε να της πουλήσει Patriot. «Μου αρέσει η Τουρκία και τα πάω πολύ καλά με τον Πρόεδρο. Δεν θα μπορούσε να έχει στηρίξει περισσότερο την Ουάσινγκτον», είπε. 

Λίγο αργότερα μίλησε με προσβλητικά λόγια και απειλές εναντίον της Ευρώπης. Η επίθεσή του ήταν ακόμη οξύτερη εναντίον της Γαλλίας και του προέδρου της Εμάνουελ Μακρόν.

«Συζητάμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα του εμπορίου και θα πρέπει να συμμαζευτεί, διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα», είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. «Η ΕΕ αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ με πολύ άδικο τρόπο στο θέμα του εμπορίου. Δεν είναι σωστό να μας εκμεταλλεύονται στο ΝΑΤΟ και να μας εκμεταλλεύονται στο εμπόριο, και αυτό ακριβώς συμβαίνει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αυτό», πρόσθεσε. Αμέσως μετά χαρακτήρισε «πολύ προσβλητικά» τα λόγια του Μακρόν ότι το ΝΑΤΟ είναι «εγκεφαλικά νεκρό». «Βλέπω τη Γαλλία να αποχωρεί από το ΝΑΤΟ. Κοιτάω τον Μακρόν και λέω ότι η Γαλλία χρειάζεται προστασία περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και τον βλέπω να αποχωρεί. Οπότε αυτό με εκπλήσσει λίγο». Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η Γαλλία έχει πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας και κακές επιδόσεις στην οικονομία, ενώ έχει επιβάλει «ψηφιακό φόρο» που θα πλήξει ιδιαίτερα τους αμερικανικούς κολοσσούς του διαδικτύου. Αντίθετα, ήταν υποστηρικτικός προς τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, χαρακτηρίζοντάς τον πολύ ικανό, και ετάχθη ξανά υπέρ του Brexit. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν θέλει να παρέμβει στις βρετανικές εκλογές που θα γίνουν σε λίγες μέρες. 

The post Τραμπ στηρίζει 100% Ερντογάν και βρίζει Ευρώπη και Μακρόν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα