Siemens: Στη φυλακή Μαυρίδης, Σκαρπέλης, Καραβέλα

22:01 2/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Πέρασαν 14 ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι έρευνες της Δικαιοσύνης για την πολύκροτη υπόθεση Siemens και 3 από την ώρα που άρχισε η δίκη, για να φτάσει η μέρα έκδοσης της δικαστικής απόφασης, χωρίς να έχει βρεθεί πολιτικό χρήμα.

Η ποινή για τον πρωταγωνιστή της ιστορίας Μιχάλη Χριστοφοράκο -που, όμως, έχει διαφύγει στη Γερμανία- είναι 15 χρόνια. Η ίδια και για τον Χρήστο Καραβέλα, που έχει εξαφανιστεί.

Ωστόσο, στη φυλακή οδηγείται η σύζυγός του Μάρθα Καραβέλα (ποινή 13 χρόνια), όπως και οι

Πρόδρομος Μαυρίδης (15 χρόνια), Γιώργος Σκαρπέλης (15 χρόνια). Και οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στην ποινή τους, έως ότου δικαστούν σε δεύτερο βαθμό. 

Ποινές 7 έως 13 έτη επιβλήθηκαν στα στελέχη της Ζίμενς: Τόμας Κάνσουιντ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαρντ Σίκατσεκ, Βόλφανγκ Ρούντολφ, Χανς Γιάγκερμαν, Φρανς Ρίχτερ. Δόθηκε αναστολή στην έκτιση της ποινής τους. Σε δυο από αυτούς επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ.

Για τα στελέχη του ΟΤΕ, εκτός από το Γ. Σκαρπέλη, καταδικάστηκαν σε ποινές από 14 έως 10 έτη οι: Νικόλαος Νίντος, Γιώργος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Γυφτόπουλος, Δημήτρης Κουβάτσος, Παναγιώτης Νικάκης.

Αντίστοιχα για τους επιχειρηματίες Γ. Καλδή και Αλ. Λέτσα επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών, καθώς τους έχει αναγνωριστεί σύννομος βίος, ενώ ο τραπεζίτης Φάνης Λυγινός  καταδικάστηκε σε 12 έτη και Ζαν Κλώντ Οσβαλντ σε 14 έτη (έχει διαφύγει στο εξωτερικό παραβιάζοντας το βραχιολάκι που του είχε δοθεί).

 

The post Siemens: Στη φυλακή Μαυρίδης, Σκαρπέλης, Καραβέλα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα