Τούρκος ναύαρχος εν αποστρατεία: Η Ελλάδα δοκιμάζει την υπομονή μας

14:28 12/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχωρεί η Τουρκία, αυτήν τη φορά διαμέσου του ναυάρχου εν αποστρατεία Τζεμ Γκιουρντενίζ, που μιλά στη Milliyet με αφορμή τα όσα εξελίσσονται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τόνισε ότι η παρεμπόδιση από το τουρκικό ναυτικό του γεωτρύπανου της ΕΝΙ που θα επιχειρήσει στο οικόπεδο 3» είναι μια επίδειξη ισχύος του τουρκικού στόλου.

«Με αυτές τις κινήσεις η ελληνοκυπριακή πλευρά και η Ελλάδα

δοκιμάζουν την υπομονή και την πιθανή αντίδραση της Τουρκίας. Πιστεύουν ότι αν η Τουρκία υποχωρήσει εδώ, θα υποχωρήσει και σε άλλα πεδία. Επειδή η Τουρκία κάνει μια σοβαρή επιχείρηση στα νότια σύνορά της, στη Συρία, και η (τουρκική) κοινή γνώμη επικεντρώνεται σε αυτήν, το βλέπουν ως «ευκαιρία».
Ωστόσο, υπενθυμίζουμε πως όποτε συμπεριφέρθηκαν με αυτό τον καιροσκοπισμό, είχαν σημαντικές εδαφικές απώλειες. Ως παράδειγμα αναφέρουμε την Ειρηνευτική Επιχείρηση της Κύπρου και τα Ιμια», τόνισε ο Τούρκος ναύαρχος εν αποστρατεία.

The post Τούρκος ναύαρχος εν αποστρατεία: Η Ελλάδα δοκιμάζει την υπομονή μας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα