Τσίπρας στην ΚΟ: Δεν είναι στόχος μας η εξόντωση πολιτικών αντιπάλων

13:41 12/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Για την υπόθεση Novartis μίλησε από το βήμα της αίθουσας της Γερουσίας της Βουλής στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώ άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης μιλησε και για τη διαπραγμάτευση στο Μακεδονικό.

«Θέλουμε

την αποκάλυψη της αλήθειας. Δεν πρόκειται να αγνοήσουμε τον κανόνα ότι η ενοχή των υπόπτων προϋποθέτει την απόδειξη από τη Δικαιοσύνη. Δεν θα κουκουλώσουμε όμως πρόσωπα και πράγματα. Δεν θα τρομάξουμε από τις κραυγές των πολιτικών μας αντιπάλων. Δεν θα υπολογίσουμε απειλές και εκβιασμούς» σημείωσε αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι προβλέπεται θεσμικά για τη διερεύνηση της υπόθεσης και η μόνη θεσμική οδός, είναι η πρόταση για τη συγκρότηση προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί η δικογραφία και να προσδιοριστούν οι σχετικές εισαγγελικές αρμοδιότητες».

Επίσης τόνισε ότι «ορισμένοι κραυγάζουν ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Ποιοι; Οι αληθινοί κουκουλοφόροι με τα λευκά κολάρα, που είχαν θρονιαστεί σε κρίσιμα πόστα για τη δημόσια υγεία. Τώρα που η Δικαιοσύνη απειλεί να τους βγάλει την κουκούλες καταγγέλλουν τους μάρτυρες».

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι είναι «όμηρος μιας ακροδεξιάς ομάδας» και σημείωσε ότι στη ΝΔ έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση εκφοβισμού των μαρτύρων και της Δικαιοσύνης.

Επίσης επεσήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να μιλήσει με ονόματα και να μας πει ποιος έστησε τη σκευωρία που επικαλείται. «Να μας πει ποιος είναι αυτός που έστησε τις εκθέσεις του FBI . Τον καλώ να δώσει άμεσα απαντήσεις. Αν δεν τις έχει, να μην ξανατολμήσει να επανελάβει την κατηγορία περί σκευωρίας. Και να συνδράμει στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, ο πρωθυπουργός θέλησε να θέσει κρίσιμα ερωτήματα για τον κ. Μητσοτάκη. «Δεν έχουν απλά υιοθετήσει μία προκλητική στάση. Έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση εκφοβισμού των μαρτύρων και των εισαγγελέων και της Δικαιοσύνης. Θέλουν να πετύχουν βίαια ότι δεν μπορούν να πετύχουν με δημοκρατικά μέσα. Θέλουν να καλύψουν το σκάνδαλο και τις ποινικές ευθύνες κάποιων αν αποδειχθούν ότι υπάρχουν» για να προσθέσει ότι χρησιμοποιούν πρακτικές παρακράτους. Τη σχέση έχει η σημερινή ΝΔ της διχαστικής γραμμής με το συντηρητικό κόμμα της τάξης, της δημοκρατικής αυστηρότητας και της λαϊκής δεξιάς. Με ποια στοιχεία καταγγέλλει σκευωρίες» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε:

«Τίποτε κρυφό, τίποτε κάτω από το χαλί. Χωρίς όμως υπερβολές, χωρίς κυνήγι μαγισσών, χωρίς λαϊκά δικαστήρια. Αλλά με θάρρος και συναίσθηση εθνικής ευθύνης». Επίσης ανέφερε ότι είναι εχθρική προς την Αριστερά η επιδίωξη κάποιου είδους ρεβάνς και εχθρικός ο πολιτικός στόχος εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων. «Δικός μας στόχος μας είναι η αλήθεια και μόνο η αλήθεια».

Σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με τους γείτονες για μια λύση που βασίζεται στη σύνθετη ονομασία erga omnes και προβλέπει συνταγματική αλλαγή.

«Είμαστε οι μοναδικοί που μπορούμε να δώσουμε μια τέτοια λύση για το ζήτημα της ΠΓΔΜ, όπως και να επιτύχουμε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια».

The post Τσίπρας στην ΚΟ: Δεν είναι στόχος μας η εξόντωση πολιτικών αντιπάλων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα