Τον Αύγουστο τα εκκαθαριστικά

09:58 15/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Στις 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για το 2016.

Τα εκκαθαριστικά αναμένεται να είναι φουσκωμένα για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς οι επιβαρύνσεις αυξήθηκαν για νοικοκυριά με μεσαία

ακίνητη περιουσία, για όσους έχουν ξενοίκιαστα ακίνητα, για ιδιοκτήτες οικοπέδων, αγρότες αλλά και επιχειρήσεις.

Υπολογίζεται ότι περίπου 300.000 νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά συμπληρωματικό φόρο μετά τη μείωση του αφορολογήτου από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ.

Επιβαρύνσεις έως και 25% προβλέπονται και για όσους έχουν στην κατοχή τους οικόπεδα και ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα, ενώ αγρότες και ιδιοκτήτες ακινήτων εκτός σχεδίου, τα οποία θεωρούνται αγροτεμάχια, θα υπορεωθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο. Άλλωστε, πλέον θα μπαίνει φόρος και στα ιδιοχρησιμοποιούμενα για την παραγωγική ή επιχειρηματική δραστηριότητα των νομικών προσώπων.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2016 αναμένεται να εκδοθούν μέσα στον Αύγουστο για να εξοφληθούν σε πέντε μηνιαίες δόσεις έως το τέλος του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα