ΤΩΡΑ – Αμβρόσιος σε Ιεράρχες: Μήπως πρέπει να δηλώσετε μετάνοια για τα βλάσφημα λόγια

Γράφει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος - Με πολλήν αγάπην απευθύνομαι και πάλιν σε όλους εσάς, οι οποίοι, διαστρεβλώνοντας τον λόγο του Ευαγγελίου, ισχυρίζεσθε, ότι «ο Θεός είναι αγάπη! Δεν είναι τιμωρός! Δεν είναι εκδικητής!». Διά του τρόπου αυτού εντάσσετε τον εαυτό σας στην κατηγορία «των πεπλανημένων!» Διδάσκετε την πλάνην! Αλλοιώνετε το περιεχόμενον της αμωμήτου ημών πίστεως! Ακούστε, λοιπον, τη φωνή ενός ταλαίπωρου Ιεράρχου: Αδελφοί μου, ευρίσκεσθε σε πλάνην! Αυτομάτως γεννάται ένα ερώτημα: Μπορώ, άραγε, να σας αποδείξω

τους ισχυρισμούς μου; Έχω ατράνταχτα επιχειρήματα, δια των οποίων να αποδεικνύεται η πνευματική και θεολογική σας πλάνη; Ασφαλώς! Η Υπεραγία Θεοτόκος με λυπήθηκε! Δεν με άφησε εκτεθειμένο στα κοφτερά νύχια σας! Χωρίς αιδώ, χωρίς αγάπη, χωρίς αναστολές, επιχειρήσατε να με ξεσκίσετε! Με κατηγορήσατε, ότι λέγω «καρικατούρες»! Ότι είμαι «το στόμα του Διαβόλου»! Ότι «η τρομολαγνεία και η αγαπολαγνεία είναι μια αρνητική Θεολογία» και άλλα ανάδελφα λόγια! Κάποιος Αδελφός Αρχιερεύς είπε: «Αλλοίμονο σ’ αυτόν που διδάσκει ένα Θεό τιμωρό»! Κάποιος άλλος Αρχιερεύς, αυτή τη φορά από την Κρήτη είπε: «ο Καλαβρύτων να μετανοήση πρώτος»! Άλλος, πολύ νεώτερος Αρχιερεύς, είπεν, ότι τα λόγια μου «δεν εκφράζουν την Εκκλησία και το λόγο του Θεού»! ‘Ενας άλλος είπεν, ότι με τα όσα είπα και έγραψα, έκανα «προβολή στον Θεό του δικού μου τρόπου σκέψης …Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος»! Τέλος, κάποιος Διάκος, με την ευλογία, αν όχι με την εντολή του Μητροπολίτου του, έγραψε τα φοβερά λόγια: «σκάσε πια», Αμβρόσιε!

Το άρθρο ΤΩΡΑ – Αμβρόσιος σε Ιεράρχες: Μήπως πρέπει να δηλώσετε μετάνοια για τα βλάσφημα λόγια εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα