Θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ για τον Τραμπ στο Ελσίνκι: Να δικαστεί για εσχάτη προδοσία

09:24 17/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Σάλο προκάλεσε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσα στις ΗΠΑ με τις δηλώσεις του κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνάντηση κορυφής στο Ελσίνκι, όπου άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει κανέναν λόγο να πιστεύει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά εμπιστεύεται τον Βλαντιμίρ Πούτιν όταν του δηλώνει ότι η χώρα του δεν αναμίχθηκε στην προεκλογική διαδικασία το 2016.

Μολονότι δεχόταν πιέσεις, ο Τραμπ δεν είπε ούτε μία επικριτική λέξη για τη Μόσχα ή για

κάποιο από τα ζητήματα που έχουν φέρει ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις των δύο μεγάλων δυνάμεων. Αντιθέτως, κατήγγειλε την «ηλιθιότητα» της δικής του χώρας και ιδίως την απόφαση να διενεργηθεί έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές. Βέβαια, αργότερα, τόνισε ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, αλλά το κακό είχε γίνει.

Πρώην διευθυντής της CIA χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου «προδοτικές» και πρότεινε να δικαστεί ο Τραμπ για εσχάτη προδοσία.

Επίσης «επαίσχυντες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ. «Ποτέ δεν πίστευα ότι κάποια μέρα θα έβλεπα τον Αμερικανό πρόεδρό μας να στέκει στο ίδιο βάθρο με τον Ρώσο πρόεδρο και να επιρρίπτει ευθύνες στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη ρωσική επιθετικότητα. Αυτό είναι αισχρό» έγραψε στο Twitter.

I never thought I would see the day when our American President would stand on the stage with the Russian President and place blame on the United States for Russian aggression. This is shameful.

— Jeff Flake (@JeffFlake) July 16, 2018

Λίγο νωρίτερα ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ, από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος και μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, μέσω twitter εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά του πρόεδρου όσο και κατά του Πούτιν, λέγοντας πως αν ήταν ο Τραμπ πρώτα θα έλεγχε την μπάλα που του προσέφερε ο Πούτιν για κοριούς προτού τη φέρει στον Λευκό Οίκο.

Finally, if it were me, I’d check the soccer ball for listening devices and never allow it in the White House.

— Lindsey Graham (@LindseyGrahamSC) July 16, 2018

Στην προηγούμενη ανάρτησή του χαρακτήρισε «χαμένη ευκαιρία από τον πρόεδρο Τραμπ» το γεγονός ότι ο πρόεδρος δεν επέρριψε ευθύνες στη Ρωσία για την ανάμιξή της στις εκλογές του 2016 και δεν έστειλε μια «ισχυρή προειδοποίηση» προς τη Μόσχα για τη στάση της σε μελλοντικές εκλογικές διαδικασίες.

«Αυτή η απάντηση από τον πρόεδρο Τραμπ θα θεωρηθεί από τη Ρωσία ως ένδειξη αδυναμίας και θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιλύει», έγραψε στην ανάρτησή του στο twitter.

Missed opportunity by President Trump to firmly hold Russia accountable for 2016 meddling and deliver a strong warning regarding future elections.

This answer by President Trump will be seen by Russia as a sign of weakness and create far more problems than it solves. (1/3)

— Lindsey Graham (@LindseyGrahamSC) July 16, 2018

The post Θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ για τον Τραμπ στο Ελσίνκι: Να δικαστεί για εσχάτη προδοσία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα