Τραμπ – Πούτιν: Η συνάντηση στο Ελσίνκι πήγε καλύτερα απ’ ό,τι υπολόγιζαν όλοι

20:16 16/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Διόμισι ώρες διήρκεσε η συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ – Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ελσίνκι και όλα δείχνουν ότι πήγε καλύτερα απ΄ό,τι αναμενόταν. Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά μίλησαν στους δημοσιογράφους και δήλωσαν ότι δεν υπήρξε ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές. Και αυτό ενώ η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ κατηγορεί 14 Ρώσους ότι παραβίασαν τα δεδομένα στα κομπιούτερ τού Δημοκρατικού κόμματος, κατά την προεκλογική περίοδο.

«Δεν υπήρξε συμπαιγνία,

δεν γνώριζα καν τον Πούτιν τότε. Νίκησα εύκολα τη Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές, είναι θλιβερό το να υπάρχουν σκιές σε αυτό το θέμα. Η έρευνα του Ρόμπερ Μώλερ είναι ένα παιχνίδι μαγισσών, που κράτησε μακριά τις δύο χώρες», είπε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δείξει τις προθέσεις του πριν από τη συνάντηση, διμηνύοντας πριν από τη συνάντηση ότι η επιδείνωση των διμερών σχέσεων οφείλεται στην «ηλιθιότητα» της χώρας του, και όχι στη Ρωσία. Αμέσως μετά δήλωσε ότι οι σχέσεις των δυο χωρών είχαν φτάσει στο χειρότερο σημείο, αλλά στμάτησε να υπάρχει με τη συνάντηση στο Ελσίνκι.

Αλλά και ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία δεν αναμείχθηκε στην αμερικανική πολιτική σκηνή. Προσφέρθηκε, μάλιστα, να συνδράμει στις αμερικανικές έρευνες κατά των 12 Ρώσων πρακτόρων, εφόσον οι ΗΠΑ δεχτούν να παράσχουν αντίστοιχη βοήθεια στην υπόθεση του Μπιλ Μπάουντερ, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ρωσικής ομοσπονδίας.

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο στη συνέντευξη, ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε «εποικοδομητικές» και «ειλικρινείς» τις συνομιλίες, αναγνώρισε όμως ότι οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται σε «περίπλοκη κατάσταση».

Επισήμανε ότι οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις έχουν ευθύνη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, αντικείμενο στο οποίο οφείλουν να συνεργαστούν.

Όσον αφορά τη Συρία, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι ο τερματισμός του εμφυλίου πολέμου θα μπορούσε να είναι η «πρώτη κοινή αποστολή» ΗΠΑ και Ρωσίας.

Ο Τραμπ, από την πλευρά του, δήλωσε πως ΗΠΑ και Ρωσία επιθυμούν να προσφέρουν «ανθρωπιστική» βοήθεια στη Συρία, προσφέροντας όπως είπε καταφύγιο στους εκτοπισμένους. Ανέφερε ακόμα πως έχει συζητήσει για το θέμα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους αγωγούς πετρελαίου και αερίου, τέλος, ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Πούτιν «ικανό ανταγωνιστή» και επισήμανε ότι οι ΗΠΑ έχουν μεγάλο εύρος προμηθευτών.

Τραμπ – Πούτιν: Η συνάντηση στο Ελσίνκι πήγε καλύτερα απ’ ό,τι υπολόγιζαν όλοι

The post Τραμπ – Πούτιν: Η συνάντηση στο Ελσίνκι πήγε καλύτερα απ’ ό,τι υπολόγιζαν όλοι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα