Θρίλερ με τους Έλληνες στρατιωτικούς: Ίσως αναβληθεί σήμερα η δίκη

11:58 5/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Στον αέρα βρίσκεται η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που επρόκειτο να γίνει σήμερα στην Αδριανούπολη, καθώς όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 στην Ορεστιάδα, Γιώργος Γρηγοριάδης, ίσως υπάρξει αναβολή, λόγω της ένστασης που κατέθεσαν οι δικηγόροι τους για παράνομη κράτηση.
Η ένσταση ενδέχεται να εκδικαστεί σήμερα μπορεί όμως η διαδικασία αυτή να διαρκέσει και μια εβδομάδα. Αν δεν κριθεί παράνομη η κράτησή τους θα

οριστεί τακτική δικάσιμος για το μέλλον και οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υποθέσεως.

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρατώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης επρόκειτο να δικαστούν σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών.

Λίγο μετά τις επτά οι γονείς των δυο στρατιωτικών πέρασαν στην Τουρκία. Αρχικά έφτασαν με ιδιωτικό αυτοκίνητο στις Καστανιές. Εκεί τους παρέλαβε τζιπ του Στρατού με το οποίο πέρασαν τα σύνορα, με κατεύθυνση την Αδριανούπολη. Μπόρεσαν κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου να δουν μετά από 5 ημέρες τα παιδιά τους και να ηρεμήσουν.

Το μείζον είναι να μείνει το κατηγορητήριο ως έχει και να μην προστεθεί η κατηγορία περί κατασκοπείας, την οποία προσπάθησε να συμπληρώσει ο εισαγγελέας στην ακρόαση τής Παρασκευής. Ο δικαστής δεν το απεδέχθη, όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει αν υπάρξει παρασκηνιακή παρέμβαση τής τουρκικής κυβέρνησης. Πολλά τουρκικά ΜΜΕ επιμένουν ότι θα σκηθεί δίωξη και για κατασκοπεία.

Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει δυο τηλεφωνικές επικοινωνίες σε καλό κλίμα μεταξύ των ατχηγών των Γενικών Επιτελείων, τού ναυάρχου Αποστολάκη και του στρατηγού Ακάρ, ενώ ανοιχτή γραμμή διατηρούν και οι διπλωμάτες των δυο χωρών.

Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης ζήτησε την αξιολόγηση του περιστατικού με τους δύο στρατιωτικούς, στις πραγματικές διαστάσεις του.
Όπως είπε ο κ. Κουβέλης, στην περιοχή που συνελήφθησαν επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, υπήρχε χιόνι και τα όρια είχαν διασαλευθεί με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να διακριβωθούν από τα στελέχη που εκτελούσαν συνήθη περιπολία.

Επιπλέον σημείωσε ότι δεν επιχειρεί κανείς να μπει σε ξένο έδαφος από πρόθεση φορώντας τη στολή και φέροντας τα διακριτικά και τον οπλισμό. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν δεν αρκούν για να τους κρατήσουν στη φυλακή, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η στάση των Τούρκων.

Οι κάτοικοι της Ορεστιάδας, σύμφωνα με το evros-news, στέκονται στο πλευρό των δύο στρατιωτικών και ύστερα από τις παρακλήσεις που έκαναν σε ναούς ανακοίνωσαν την αναβολή των εκδρομών στην Αδριανούπολη μέχρι την επίλυση του ζητήματος και την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών.

Θρίλερ με τους Έλληνες στρατιωτικούς: Ίσως αναβληθεί σήμερα η δίκη

The post Θρίλερ με τους Έλληνες στρατιωτικούς: Ίσως αναβληθεί σήμερα η δίκη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα