Συνεχίζεται το θρίλερ: Προς αναβολή η δίκη των Ελλήνων στρατιωτικών

11:37 5/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Στον αέρα βρίσκεται η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που επρόκειτο να γίνει σήμερα στην Αδριανούπολη, καθώς όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 στην Ορεστιάδα, Γιώργος Γρηγοριάδης, ίσως υπάρξει αναβολή, λόγω της ένστασης που κατέθεσαν οι δικηγόροι τους για παράνομη κράτηση.

Οι δύο στρατιωτικοί επρόκειτο να δικαστούν σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι γονείς και συγγενείς τους έχουν ήδη φτάσει εκεί. Μάλιστα

οι γονείς των δύο στρατιωτικών θα δουν τα παιδιά τους για μία ώρα στη φυλακή, δεν θα μπορέσουν όμως να παραστούν στη δίκη,εφ’ όσον γίνει, καθώς θα γίνει (αν γίνει σήμερα) κεκλεισμένων των θυρών.

Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης ζήτησε την αξιολόγηση του περιστατικού με τους δύο στρατιωτικούς, στις πραγματικές διαστάσεις του.
Όπως είπε ο κ. Κουβέλης, στην περιοχή που συνελήφθησαν επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, υπήρχε χιόνι και τα όρια είχαν διασαλευθεί με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να διακριβωθούν από τα στελέχη που εκτελούσαν συνήθη περιπολία.

Επιπλέον σημείωσε ότι δεν επιχειρεί κανείς να μπει σε ξένο έδαφος από πρόθεση φορώντας τη στολή και φέροντας τα διακριτικά και τον οπλισμό.

Οι δύο Τούρκοι δικηγόροι, που με εντολή του προξενείου της Ελλάδας έχουν αναλάβει την υπεράσπισή τους φέρονται να έχουν διαβεβαιώσεις τις οικογένειες των δυο στρατιωτικών πως δεν φέρουν σημάδια κακομεταχείρισης και πως είναι καλά στην υγεία τους.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν αρκούν για να τους κρατήσουν στη φυλακή της Τουρκίας, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η στάση των Τούρκων.

Οι κάτοικοι της Ορεστιάδας σύμφωνα με το evros-news στεκονται στο πλευρό των δύο στρατιωτικών και ύστερα από τις παρακλήσεις που έκαναν σε ναούς ανακοίνωσαν την αναβολή μέχρι την επίλυση του ζητήματος και την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών των εκδρομών στην Αδριανούπολη. Όπως αναφέρει ταξιδιωτικό γραφείο σε ανακοίνωσή του στο Facebook: Αγαπητοί συμπολίτες και πελάτες,
το γραφείο μας αναβάλει καθε εκδρομή προς Τουρκία επι αορίστου και εως την λύση του προβλήματος ειρηνικά με τους γείτονές μας Τουρκους
ως δειγμα συμπαράστασεις προς τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που δεν υπήρχε κανένας λόγως κράτησης τους

The post Συνεχίζεται το θρίλερ: Προς αναβολή η δίκη των Ελλήνων στρατιωτικών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα