Ένσταση για παράνομη κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

11:48 5/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο δικαστήριο τής Ανδριανούπολης, το οποίο θα αποφανθεί επί της κατηγορίας για παράνομη είσοδο στην Τουρκία των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές ασφαλείας. Οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων έχουν υποβάλει ένσταση για παράνομη κράτηση, η οποία μπορεί να εκδικασθεί σήμερα, αλλά μπορεί και σε μια εβδομάδα.

Οι γονείς τού ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και τού λοχία Δημήτρη Κούκλατζη έχουν πάει στην τουρκική πόλη και ζητούν άδεια από τις τουρκικές αρχές να επισκεφθούν τα παιδιά τους. Η υγεία των δύο νέων είναι καλή, υπάρχει

επικοινωνία του Πενταγώνου με τους δικηγόρους τους αλλά και με τον πρόξενο της Αδριανούπολης.

Το μείζον είναι να μείνει το κατηγορητήριο ως έχει και να μην προστεθεί η κατηγορία περί κατασκοπείας, την οποία προσπάθησε να συμπληρώσει ο εισαγγελέας στην ακρόαση τής Παρασκευής. Ο δικαστής δεν το απεδέχθη, όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει αν υπάρξει παρασκηνιακή παρέμβαση τής τουρκικής κυβέρνησης. Πολλά τουρκικά ΜΜΕ επιμένουν ότι θα σκηθεί δίωξη και για κατασκοπεία.

Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει δυο τηλεφωνικές επικοινωνίες σε καλό κλίμα μεταξύ των ατχηγών των Γενικών Επιτελείων, τού ναυάρχου Αποστολάκη και του στρατηγού Ακάρ, ενώ ανοιχτή γραμμή διατηρούν και οι διπλωμάτες των δυο χωρών.

Ένσταση για παράνομη κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

The post Ένσταση για παράνομη κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα