Θετικός σε κορωνοϊό ο πρόεδρος Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας -Εξετάσεις και στον Σαλβίνι

17:18 7/3/2020 - Πηγή: Aixmi

Σε κατ’ οίκον περιορισμό, μαζί με την οικογένειά του, ετέθη ο επικεφαλής του συγκυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας, Νικόλα Τζινγκαρέτι, που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. 

Παράλληλα, θετικός βρέθηκε και άνδρας από την ασφάλεια του Ματέο Σαλβίνι. Όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση RAI ο ηγέτης της Λέγκας δήλωσε έτοιμος να υποβληθεί και ο ίδιος σε εξετάσεις.

Τα θύματα του κορονοϊού είναι, πλέον, 197 και η κυβέρνηση συζητά να παρατείνει τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων

και πανεπιστημίων της χώρας μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Σήμερα άρχισε να επιστρατεύει συνταξιούχους γιατρούς στην προσπάθεια να ενισχύσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με επιπλέον 20.000 προσωπικό. Και τις επόμενες μέρες θα αυξήσει από 5.000 σε 7.500 τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το Βατικανό επίσης λαμβάνει πρωτοφανή προληπτικά μέτρα σε σχέση με τον κοροναϊό ώστε να είναι ασφαλείς οι 450 κυρίως ηλικιωμένοι κάτοικοί του.

The post Θετικός σε κορωνοϊό ο πρόεδρος Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας -Εξετάσεις και στον Σαλβίνι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα