Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Ερντογάν: Δεν σας δίνουμε μαχητικά F-35 αν πάρετε ρωσικούς S-400

20:23 8/3/2019 - Πηγή: Aixmi

Tελεσίγραφο στον Ταγίπ Ερντογάν έστειλε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, προειδοποιώντας επίσημα πως θα υποστεί σοβαρότατες συνέπειες αν παραλάβει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400. Ουσιαστικά, απειλεί πως δεν θα παραδόσει στην Τουρκία τα υπερσύγχρονα μαχητικά F-35, στη συμπαραγωγή των οποίων συμμετέχει και η ίδια.

Τόσο ο Ερντογάν, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έχουν δηλώσει σε όλους τόνους πως θα προμηθευτούν κανονικά τους ρωσικούς πυραύλους, παρά τις αμερικανικές απειλές. Μάλιστα, ο Τούρκος

πρόεδρος έχει προσδιορίσει τον Ιούλιο ως τον μήνα κατά τον οποίο θα αρχίσει η παράδοσή τους.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τσάρλι Σάμμερς, ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, Κέρτις Σκαπαρότι ενώπιον της Επιτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας και απάντησε:

“Αν η Τουρκία πάρει τους S-400, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες όσον αφορά τη στρατιωτική μας σχέση, τους Patriot και τα F-35. Δεν θα πάρουν τα F-35″.

The post Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Ερντογάν: Δεν σας δίνουμε μαχητικά F-35 αν πάρετε ρωσικούς S-400 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα